Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Kompaszaal

KNSM-Laan 311 1019 LE

In de Kompaszaal kun je vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

Bij het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) in 1956 wordt besloten tot een nieuwe vertrek- en aankomsthal voor passagiers. Architect Johan van Tienhoven, een ervaren ontwerper van luxueuze scheepsinterieurs, krijgt de opdracht. Tot de uiterst moderne uitrusting van deze Kompaszaal behoorden vloerverwarming en een rubberen vloerbedekking. Kleurige glasvensters en mozaïeken dragen bij aan de sfeer van een lounge aan boord van een oceaanstomer. Een muurschildering van Cuno van den Steene aan de oostzijde van de zaal toont de personificaties van de Atlantische Oceaan en de zes eilanden van Caribisch Nederland. De Kompaszaal, bereikbaar via een monumentaal trappenhuis, is in de jaren tachtig door krakers behoed voor vernieling en wordt tegenwoordig beheerd door Stichting Kunstwerk Loods 6.

Je kunt er vijf dagen in de week terecht voor lunch, borrel, of diner. High tea van 12.00-16.00 uur Geregeld zijn er optredens van Bigbands, elke vrijdag swingen met SOOP oftewel jaren 50 swing jazz, Tangosalon op de derde zondag, Jazz jamm sessies, etc.

mei 2019

Salsa Sabroso | Kompaszaal

zaterdag 25 mei 21:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€12,50

Dansschool Sabroso organiseert in de Kompaszaal dansfeesten met dj's en spetterende live bands waar salsadansers van alle niveaus zich kunnen uitleven. De feesten worden altijd goed bezocht en iedereen vindt gemakkelijk partners om mee te oefenen en lekker te dansen.

Meer weten »

Proeven op Locatie – La Familia editie | Kompaszaal

woensdag 29 mei 18:00
Kompaszaal, KNSM-Laan 311 1019 LE + Google Maps
€15,00

Grapedistrict werkt met veel familiebedrijven samen. Een van deze familiebedrijven is Alta Alella, wijnboer Gonzalo Garnacho neemt zijn wijnen mee naar onze vrienden van de Kompaszaal. Daarnaast staan er 20 wijnen open van andere familiebedrijven, zodat jij je persoonlijke smaak in wijn kan ontdekken! Na de proeverij is er natuurlijk gelegenheid verder te borrelen en dansen!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden