Laden Evenementen

← Terug naar Evenementen

Oosterkerk

Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

De Oosterkerk dateert uit 1671. De Oostelijke Eilanden waren toen het bruisende hart van de Amsterdamse scheepsbouw en zeehandel met de werven en pakhuizen van de Verenigde Oostindische Compagnie op Oostenburg en de werf van de Admiraliteit op Kattenburg. De kerk werd gebruikt voor de Hervormde eredienst tot het gebouw in de jaren zestig wegens bouwvalligheid gesloten moest worden. In 1974 kocht de Gemeente Amsterdam het monumentale gebouw voor het symbolische bedrag van één gulden.

Na jarenlange leegstand werd het gebouw, op aandrang van buurtbewoners, voor dreigende sloop behoed en grotendeels in historische staat hersteld.

Sinds 1985 tot en met mei 2012 werd de kerk gebruikt door instellingen op sociaal en maatschappelijk gebied. De kerk wordt beheerd door de Stichting Oosterkerk, die naast de verhuur van kantoorruimte ook culturele activiteiten organiseert waaronder elke derde zondag in de maand een koffieconcert. Door de symmetrische vorm beschikt deze historische kerk over een grote midden- ruimte, die naast concerten ook uitstekend geschikt is voor andere activiteiten zoals exposities, vergaderingen, presentaties of bijeenkomsten. De hoge ramen rondom zorgen voor een verrassende lichtinval. Het interieur is fraai en sober, de hardstenen vloer is in de winter verwarmd.

juni 2019

Leeds University Symphony Orchestra & Symphonic Wind Orchestra | Oosterkerk

dinsdag 18 juni 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS + Google Maps

Concert door Leeds University Symphony Orchestra (dirigent Georgia Webb)  & Symphonic Wind Orchestra (dirigent  Mark A. Jump). Op het programma: The Leeds University Symphonic Wind Orchestra Peter Graham – Windows of the World movements IV-VI Samuel Hazo – Ride Roger Cichy – Divertimento Gustav Holst – Selection from The Planets Jazz standard – Sing Sing Sing The Leeds University Symphony Orchestra Jean Sibelius – Finlandia Hector Berlioz – Symphony Fantastique movements IV & V

Meer weten »

Vrijdagmiddagconcert | Hobo Trio | Oosterkerk

vrijdag 21 juni 14:30
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS + Google Maps
pay as you like

Het hobo trio van hoboïsten Eva Albiar Aliaga, Peter Lacković & Maripepa Contreras speelt Trio in C Major Op.87 & variaties op La cidarem la mano van Beethoven. Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

Maxim Shalygin’s Canti d’Inizio e Fine | Maya Fridman | Oosterkerk

vrijdag 21 juni 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS + Google Maps

Presentatie van celliste Maya Fridman’s nieuwe album ‘Canti d’Inizio e Fine’. Maxim Shalygin componeerde dit stuk voor ‘a solo performer who can feel, play, sing, scream, moan, swear, breathe, squeal, whisper, bleat, hiss, dream…’ en droeg het op aan Maya. Canti d’inizio e fine bestaat uit zes liederen en een epiloog, Todesfuge naar het gedicht van Paul Celan – een meesterlijke beschrijving van de verschrikkingen en dood in een concentratiekamp. De epiloog combineert mysterieuze beelden met ritmische variaties en structurele…

Meer weten »

Amsterdams Studenten Orkest | Oosterkerk

zaterdag 22 juni 16:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
€7,50

Het in 2012 opgerichte studentenorkest (ASO) is een groep jonge mensen met een hart voor muziek. Telkens zijn zij bezig met het uitbreiden van hun repertoire en werken zij aan verschillende muzikale projecten. Onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen zullen zij tijdens een middagconcert een aantal mooie stukken voordragen in de Oosterkerk. Het zomerconcert bestaat uit een gevarieerd programma met onder andere muziek van Mendelssohn, Rossini, Beethoven en Newton Howard. Kaartverkoop aan de deur (vanaf 15:30 uur) €7,50 (regulier) /…

Meer weten »

juli 2019

Jong Talent | Duo Koiné | Oosterkerk

dinsdag 2 juli 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Pay as you like

Het Italiaanse Duo Koiné laat juwelen uit de Italiaanse viool- en pianorepertoire schitteren: Dallapiccola’s moderne visie op de componist Tartini in zijn ‘Tartiniana’, de sterke structuren van Martucci (die als de “Italiaanse Schumann” kan worden beschouwd) en de laatromantische muziek van Nino Rota die met de combinatie viool-piano een droomachtige ‘stream of consciousness’ creëert. Duo Koiné: Cesare Zanfini – viool Paolo Gorini – piano Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer weten »

Cambridge University Wind Orchestra | Oosterkerk

donderdag 4 juli 20:00
Oosterkerk, Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS
Gratis

Het Cambridge University Wind Orchestra (CUWO) speelt muziek van over de hele wereld, onder andere Suite for jazzorkest nr.2 (Dmitri Sjostakovitsj), East Coast Pictures (Nigel Hess), Danzón nr.2 (Arturo Márquez) en Second Suite in F for Military Band (Gustav Holst).

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

Wijzigingen voorbehouden