Home Overzicht Abn Amro in winkelcentrum Brazilië sluit z’n deuren

Abn Amro in winkelcentrum Brazilië sluit z’n deuren

0

Opnieuw verdwijnt een bankkantoor. Abn Amro in winkelcentrum Brazilië sluit eind juni z’n deuren. Klanten kiezen volgens de bank steeds meer voor nieuwe en moderne manieren om hun bankzaken te regelen. Het bezoek van klanten aan het kantoor aan de Oostelijke Handelskade is zo sterk afgenomen, dat de bank heeft besloten op 29 juni het kantoor te sluiten.

Klanten van het kantoor worden ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor van Abn Amro, zoals aan de Middenweg 10 en de Sumatrastraat 25. Tevens zijn opnamen en stortingen mogelijk bij de geldautomaten aan de Lumierestraat en de Sarphatistraat. De medewerkers van het kantoor aan de Oostelijke Handelskade zullen voortaan werken in een van de Abn Amro kantoren in de buurt.

Teruglopend bezoek
‘Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt’, aldus directeur Personal Banking Klaas Ariaans. ‘Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een videogesprek met een adviseur, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. Met onze Financiële Zorgcoach hebben we extra oog voor onze oudere en minder mobiele klanten die op locatie behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.’

Zelden naar kantoor
Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Het bezoek aan kantoren loopt daarentegen de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar één keer per jaar op een kantoor.