Home Overzicht AFC IJburg heeft er weer gediplomeerde scheidsrechters bij

AFC IJburg heeft er weer gediplomeerde scheidsrechters bij

0

Voetbalvereniging AFC IJburg is weer een aantal gediplomeerde verenigingsscheidsrechters rijker. In het clubhuis van AFC IJburg mochten de cursisten op de laatste avond van de opleiding het felbegeerde diploma in ontvangst nemen. Daarnaast ontvingen zij de witte badge die tijdens het leiden van de wedstrijden op het scheidsrechterstenue van de verenigingsscheidsrechter mag prijken.

De nieuwe verenigingsscheidsrechters werden klaargestoomd  tijdens vier bijeenkomsten waarin praktijk en theorie werden gecombineerd. Tijdens iedere bijeenkomst leiden de cursisten een oefenwedstrijd om de theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Aansluitend volgde terugkoppeling en feedback van de medecursisten en docent. Daarnaast was het fluiten van minimaal vier stagewedstrijden bij de eigen vereniging onder toeziend oog van een praktijkbegeleider onderdeel van de cursus.

Ook op de laatste avond werden de cursisten aan het werk gezet. Eerst leidden ze een oefenwedstrijd en daarna werd de spelregelkennis van de cursisten getest. Ook de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam (SVA) kwam langs om zich te introduceren aan de aanwezigen. Nadat voorzitter Peter de Waard het een en ander over de SVA had verteld kregen alle cursisten het verlossende antwoord dat zij waren geslaagd voor de cursus verenigingsscheidsrechter.