Home Overzicht Afnemende belangstelling: Open Coffee Oost stopt bijeenkomsten

Afnemende belangstelling: Open Coffee Oost stopt bijeenkomsten

0

Open Coffee Oost organiseert op de derde dinsdag van februari haar laatste bijeenkomst. Nog één keer is er gelegenheid voor ZZP’ers en andere ondernemers ervaringen uit te wisselen en te netwerken onder het genot van een kopje koffie. Op dinsdag 20 februari is de afscheidsbijeenkomst in De Oude Melkfabriek van Sports World aan de Oranje-Vrijstaatkade.

Open Coffee Oost heeft de laatste maanden de bijeenkomsten gecombineerd met die van de Open Coffee Oostelijk Havengebied (OHG). Vele jaren kwamen ondernemers bijeen bij Boekhandel van Pampus op het KNSM-eiland. Daar liep de belangstelling wat terug. Daarom werd besloten samen te gaan met Open Coffee Oost en te verhuizen naar De Oude Melkfabriek. Want ook daar werd de belangstelling minder en kwamen er weinig nieuwe belangstellenden op de bijeenkomsten af.

Verschillende locaties
De Open Coffee Oost, die begon als Open Coffee Watergraafsmeer, organiseerde in de loopvan de jaren op een aantal locaties bijeenkomsten. Hotel Casa 400 was de eerste ontmoetingsplaats waarvoor Catriona Ravelli het initiatief nam. Daarna volgden Koffie in Oost aan de Linnaeuskade, Grand Café Genieten bij het Stadsloket en Boekalicious aan het Galileïplantsoen. Toen Boekalicious overging naar een andere eigenaar werd onderdak gevonden in het prachtige restaurant van Sport World.

Veel leden op LinkedIn
Britta Lassen en Anne Marie de Walle waren jarenlang de gangmakers van de maandelijkse bijeenkomsten bij Boekhandel van Pampus. Gelinkt aan de Open Coffee Oost starten zij een LinkedIn-groep die momenteel 539 leden telt. Een paar jaar geleden namen Dave Mansoor en Varna Ten Jet Foei de organisatie met veel enthousiasme over. Zij introduceerden ook het Open Diner OHG, die de leden in een andere setting met elkaar in contact bracht. Helaas bezocht een relatief klein deel van de op LinkedIn aangesloten ondernemers de bijeenkomsten.

Laatste bijeenkomst
De belangstelling voor de Open Coffees nam de laatste tijd af, maar in de loop der jaren hebben veel ZZP’ers en andere ondernemers met plezier en succes met elkaar genetwerkt, waardoor vele zakelijke en persoonlijke contacten en samenwerkingen zijn ontstaan. Nu de samenwerking tussen de twee Open Coffees niet tot een nieuwe impuls voor de bijeenkomsten leidde, heeft het organiserende viertal – Dave Mansoor, Varna Ten Jet Foei, Jitske Naberman en Stan Polman – besloten te stoppen met de maandelijkse bijeenkomsten. De laatste Open Coffee Oost is op dinsdag 20 februari van 9.00 tot 10.30 uur in de Oude Melkfabriek.

Van online naar offline
Het fenomeen Open Coffee komt uit Londen en is gestart door Saul Klein, één van de oprichters van Skype. De club had als doel om internetondernemers en investeerders samen te brengen. Al snel kreeg de Open Coffee een informeler en algemener karakter. Mensen die elkaar online via LinkedIn kenden, wilden wel ook eens offline met elkaar kennismaken en kwamen daarvoor naar de Open Coffee. In 2007 waaide het concept over naar Nederland. In de loop der jaren verschenen er steeds meer Open Coffees, maar de laatste tijd lijkt het aantal actieve Open Coffees weer af te nemen.