Home Kort nieuws Alcoholverbod op Dapperplein

Alcoholverbod op Dapperplein

0

Vanaf 20 oktober is een alcoholverbod van kracht op het Dapperplein. Gebruiken van alcohol, het meenemen van aangebroken flessen en blikjes met alcoholhoudende drank is verboden. Het verbod geldt voor onbepaalde tijd, maar wordt regelmatig geëvalueerd. Als de horeca weer open mag, zijn de cafés en bars op het plein uitgesloten van het verbod.

Op het Dapperplein zorgt een groep alcoholisten voor veel overlast. Buurtbewoners worden lastig gevallen en geïntimideerd en ondernemers ondervinden overlast op hun terras. Er is sprake van geluidsoverlast, vervuiling door wildplassen en er wordt gedeald. Politie en handhavers houden het plein extra in de gaten om de overlast te verminderen. Hulpverleners proberen de overlastgevende groep te benaderen om hulp te bieden.

Het terugdringen van overlast en het verbeteren van de veiligheid zijn prioriteiten van stadsdeel Oost. Per locatie wordt, in samenwerking met bewoners, ondernemers, handhaving en politie gekeken wat nodig is om de overlast te verminderen. De maatregelen worden waar mogelijk worden zo snel mogelijk ingevoerd.