Home Overzicht ‘All Star’ band brengt muzikaal eerbetoon aan George Harrison

‘All Star’ band brengt muzikaal eerbetoon aan George Harrison

0

Het is 75 jaar geleden dat de Beatles leadgitarist George Harrison werd geboren. Om dit te vieren brengt een speciaal voor de gelegenheid geformeerde ‘All Star’ band, met leden van de bands van Douwe Bob, Bertolf, Ilse De Lange, Sjako! en Freek De Jonge, een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’.

George Harrison behoeft natuurlijk geen introductie. De Beatles gitarist uit Liverpool veroverde de gehele wereld met zijn kompanen Paul McCartney, John Lennon en Ringo Star. Harrison was een echte liedjes gitarist, die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerde solos. Zo tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: ‘While My Guitar Gently Weeps’, ‘Here Comes The Sun en Something’.

All Star band met leden van de band van Douwe Bob, Bertolf, Ilse De Lange, Sjako! en Freek De Jonge

Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo-album ‘All Things Must Pass’, een driedubbel-lp met klassiekers als ‘My Sweet Lord’, ‘Isn’t It A Pity’ en het prachtige titelnummer. Ook gedurende de jaren zeventig en tachtig blijft Harrison soloplaten maken.

While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) in Q-Factory brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn solowerk. Prachtige liedjes als ‘Here Comes The Sun’, ‘Something’, ‘All Things Must Pass’, ‘Bangladesh’, maar ook zijn latere werk als ‘Got My Mind Set On You’ en The Travelings Wilburys hits als ‘Handle With Care’ en ‘End Of The Line’ passeren de revue.

A tribute to George Harrison op 2 november 20.30 uur in Q-Factory.
Tickets € 16,50