Alle kampeerplekken bezet op Buurtcamping in Flevopark

0

Buurtbewoners uit Oost gaan weer op vakantie in hun eigen park. De Buurtcamping in het Flevopark, heeft geeft de kampeerders drie dagen plezier. Niet alleen het overnachten, maar ook de vele activiteiten, workshops, muziek en spelletjes maken de zomerse activiteit aan het begin van de zomervakantie steeds weer tot een succes.

Alle 120 tentplekken zijn inmiddels gereserveerd dus het wordt als vanouds gezellig. Dat kan ook niet anders. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Yuppen daklozen, muurbloempjes, druktemakers en van zuigelingen en senioren, ze zijn allemaal welkom. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in het park beter kennen.

Dit jaar is er op de Buurtcamping weer aandacht voor dansen. Zo staat er op zaterdag een lindy hop workshop op het programma. Ook leuk is de workshop Capoeira. Dat is een spectaculaire vechtdans uit Brazilië op live muziek. Je leert er percussie op Braziliaanse instrumenten en zing je Braziliaanse liedjes. Voor wie Harry Potter’s zwerkbal altijd al heeft willen spelen geven de North Sea Nargles een workshop Quidditch. Maar er gebeurt op de Buurtcamping veel meer.

De camping in het Flevopark zorgt ongetwijfeld ook dit jaar voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons gevoel. Dat is vooral ook de bedoeling van de organisatoren. Door samen de camping op te bouwen, een hamer te lenen of een potje te badmintonnen, leer je snel genoeg andere kampeerders kennen, die je vervolgens na de camping in je eigen buurt weer tegenkomt. Die kans is groot want er zijn op de Buurtcamping veel mensen: alle 120 kampeerplekken zijn bezet!

 

Vorig artikelHoe realiseer ik een gasloze woning?
Volgend artikelAl-Kabir moskee kijkt naar wat mensen verbindt