Home Overzicht Alle Kleuren Oost bij elkaar op het Javaplein

Alle Kleuren Oost bij elkaar op het Javaplein

0

Tijdens de Amsterdamse Gay Pride brengt Alle Kleuren Oost bewoners van alle kleuren uit alle gemeenschappen in het stadsdeel samen. Door het feest midden in de Indische Buurt te houden en door samen te werken met vrijwilligers uit vele uiteenlopende groepen zijn er heel veel mensen vertegenwoordigd. Met optredens vanuit de hele buurt op een podium bij café De Jonge Admiraal bij het Javaplein en bij het Badhuis op het Javaplein belooft de vijfde editie van Alle Kleuren Oost op woensdag 2 augustus opnieuw een succes te worden.

Het Javaplein is opnieuw de plek waar alle kleuren uit Oost komen bij elkaar komen. Er is muziek op de twee podia, een volgens de organisatoren echt uitgebreid foodcourt, fijne lounche plekken en activiteiten voor kids en jongeren. Eén optreden is al bekend. Shary-An Nivillac gaat optreden als een van de ambassadeurs van Pride Amsterdam.culturele regenboog

Culturele regenboog
Alle Kleuren Oost is wat je zou kunnen noemen een sociaal-culturele regenboog van wat in stadsdeel Oost leeft. Het is een initiatief van individuele personen en actieve burgers in migranten organisaties, buurtcommunities, religieuze organisaties, homo/lesbo/bi/transgender gemeenschap, creatievelingen, sociale- en wijkondernemers, verbinders, feestvierders, moslim, hindoe, christen, jood, niet religieuzen, en noem maar op. Met recht dus mensen van alle kleuren. Het streven is om een groter gevoel te creëren van veiligheid, je thuis voelen en jezelf kunnen zijn.

Verbinding tussen bewoners
Vijf jaar geleden is Alle Kleuren Oost gestart met als doel de verbinding tussen alle bewoners van Oost te zoeken en te stimuleren door evenementen, herdenkingen en bijeenkomsten meer divers en inclusief te maken. Denk aan de 4 mei-herdenking op het Ceramplein, Keti Koti dagen, iftars (met een roze randje), de Dag van de Tolerantie en Pride Oost.