Home Kort nieuws Alle remmen los bij voetbaltoernooi op Johan Cruijffcourt

Alle remmen los bij voetbaltoernooi op Johan Cruijffcourt

0

Ter afsluiting van de zomervakantie organiseerde jongerenstichting Native Oost afgelopen zaterdag voor de tweede keer een voetbaltoernooi.

M

et acht gelegenheidsteams uit de Indische Buurt, de Transvaalbuurt en de Dapperbuurt én een voor deze middag samengesteld damesteam, is het een vol programma. Voor (jongere) kinderen die niet meespelen zijn andere activiteiten. Ze kunnen zich ook laten schminken. Stichting Prachtvrouw zorgt voor gezonde hapjes, limonade en koud water. Een uitkomst bij het warme weer.

Ondanks de hitte gaan alle remmen los tijdens het toernooi. Na een serie spannende wedstrijden plaatsen FC Dragons, FC Herres, FC Losgooiers en FC Nike zich voor de eindstrijd. Als eersten staan de Dragons en de Losgooiers tegenover elkaar, het laatste team blijft in de race. In de tweede halve finale wordt FC Nike uitgeschakeld door FC Herres. Net als vorige keer in juli trekken de Losgooiers aan het langste eind door met 2-0 van Herres te winnen. De derde en vierde plek zijn voor FC Nike en FC Dragon. Het hardwerkende damesteam haalt de vijfde plek, keep it up, girls!

Native Oost is een welzijnsorganisatie die zich richt op sport en stage- en werkplekken voor jongeren wil creëren. Daarnaast helpt de stichting met huiswerk maken. Native Oost bereikt de doelgroep door plekken te bezoeken waar veel jongeren samenkomen en informeert hen over welke steun en mogelijkheden de gemeente Amsterdam biedt. Ook stimuleren ze jongeren bij te dragen aan een betere buurt door boodschappen voor ouderen te doen en mee te helpen bij de voedselbank van Stichting Prachtvrouw.