Home Eten&Drinken Alle zintuigen prikkelen met chromatisch diner

Alle zintuigen prikkelen met chromatisch diner

0

Hout, vuur, aarde, metaal en water, dat zijn de vijf Chinese Elementen. Voor dit diner hebben regisseur Martin Butler en chef Alexander Gershberg zich laten inspireren door verschillende associaties die de elementen oproepen. Dit resulteert in een chromatisch diner, met vijf gangen in vijf kleuren. Bij Mediamatic op 13, 14, 15 en 16 september.

De eerste gang van het chromatisch diner verschijnt in het groen, gevolgd door de kleuren rood, geel, wit en zwart. Door niet alleen smaak, maar ook zicht, gehoor, tast en reuk te prikkelen, speelt dit diner met alle vijf zintuigen tegelijk. Zo hopen de makers een harmonieuze eet-ervaring te creëren die strookt met vele intuïtieve dwarsverbanden en associaties. Denk aan het geluid van water, de geur van metaal, de smaak van vuur of de textuur van de aarde.

Nieuw programmaonderdeel
Neo-Futurist Dinners is een nieuw programmaonderdeel bij Mediamatic, waarin de werelden van voedsel, kunst en wetenschap samenkomen. Tijdens de eerste editie werd het eten door artificiële intelligentie Chef Watson bereid. Voor deze tweede diner-reeks gooit Mediamatic het over de intuïtieve en natuurlijke boeg waarbij alle vijf zintuigen tegelijkertijd gevoed worden. Net als al de andere neo-futuristische diners van Mediamatic is dit vijfkleurig diner veganistisch.

Choreograaf en regisseur Martin Butler
Als choreograaf en regisseur werkt Martin Butler sinds 1988 op verschillende internationale festivals en theaters. In 2012 ontwikkelde hij zijn eerste Opera ‘Gianni’ voor de Deutsche Oper in Berlin. Voor dit Chromatisch Diner zet Martin Butler niet alleen zijn vijf zintuigen, maar ook zijn interdisciplinaire achtergrond in om een full color prikkelende eet-ervaring neer te zetten. Je ziet het op zijn website.

Veganistisch kok Alexander Gershberg
Alexander Gershberg is de oprichter van Vegan Sundays waarmee hij pop-up evenementen en kook-workshops organiseert. Als veganistisch kok is Alexander Gershberg geïnteresseerd in de manier waarop voedsel niet alleen onze maag vult, maar voor het hele lijf lekker voelt. Meer daarover op zijn website.

Het Chromatisch Diner op 13-14-15-16 september | aanvang diner 19.30 Mediamatic, Dijksgracht 6. Tickets (incl. drank): Voorverkoop 65 euro | Student 45 euro.
Ticketlink https://mediamatic.stager.nl/web/tickets