Home Overzicht Alleen nog betalen met een pasje in tram 26

Alleen nog betalen met een pasje in tram 26

0

Je kunt vanaf 8 december niet meer met cash geld betalen op IJburg-tram 26. Een ritje  in de tram kun je alleen nog betalen met je OV-chipkaart of met je pinpas. Met contant geld kun je nog wel een kaartje kopen bij een van de verkooppunten, maar niet meer in tram 26. De verwachting is dat in de toekomst het openbaar vervoer in Amsterdam helemaal cashloos zal zijn.

Het GVB besloot als eerste vervoerder dit jaar om in al haar bussen geen contant geld meer te accepteren. Die omslag naar cashloos betalen heeft het werk van busbestuurders aanzienlijk veiliger gemaakt aldus het vervoerbedrijf.

OV Amsterdam straks cashloos
Bij wijze van proef werd contant geld op tram 26 al enkele maanden geweerd, al werd contant geld nog wel geaccepteerd. De proef is nu dusdanig goed verlopen, dat de vervoerder heeft besloten om geen cash meer te accepteren op deze lijn. Iedereen lijkt tevreden om met pin te kunnen betalen. Tram 26 is op 8 december de eerste tramlijn in Amsterdam zonder cash. Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2018 contant geld volledig uit het Amsterdamse OV stadsvervoer zijn verdwenen.