Home Shoppen Alles smaakt met pindakaas van de Pindakaaswinkel

Alles smaakt met pindakaas van de Pindakaaswinkel

0

Venkel-rozijn en dadel-kaneel zijn niet direct smaken die je met pindakaas associeert. Pindakaas met en pindakaas zonder stukjes noot, meer smaken waren er niet. Met de komst van de Pindakaaswinkel is daar verandering in gekomen. Michiel Vos houdt van pindakaas, heel veel.

Door Martien van Oorsouw | Beeld Odette Kleeblatt

Hij is druk bezig. De winkel gaat zo open. De proeverij moet worden klaargezet, de telefoon vraagt om antwoord, de medewerker blijkt zijn knie geblesseerd te hebben. Al verkoop je maar één product in tien smaken, het kost veel werk het te maken.

Eigenlijk smaakt alles met pindakaas. Op die lijn doordenkend begon Michiel, een biologische boer uit Kraggenburg, aan de keukentafel te experimenteren met pindakaas met een smaakje. Het idee een winkel te beginnen is dan niet ver weg. Via social media kreeg het initiatief bekendheid. Even later was de eerste pindakaaswinkel ter wereld een feit.

Pindakaas is goed voor de spieropbouw, helpt bij afslanken en zorgt ervoor dat je lang een vol gevoel hebt. Op de website zijn meer weetjes te vinden.

Michiel Vos maakt de pindakaas van biologische pinda’s en een beetje kokosolie. Alle pindakazen in de winkel worden gemaakt van pure ingrediënten zonder toevoegingen. Ook de voedingswaarde en ingrediënten van elke smaak vind je op de website.

Op deze druilerige vrijdagmiddag komt een gestage stroom klanten binnen. Ze proeven, ze kopen. Michiel raadt af de kleine potjes te kopen. Omdat er voor een klein potje hetzelfde aantal handelingen uitgevoerd moet worden als voor een grote pot, zijn de kleine potjes relatief duur. ‘Maar het mag natuurlijk wel,’ lacht Michiel. En, goed voor de winkel: ‘Mensen komen terug.’

Zijn geblesseerde neef, die hij onlangs heeft aangenomen, komt binnen. Hij zet zijn krukken tegen de muur en neemt plaats in de bureaustoel achter de kassa.

‘Het gaat hard’, zegt Michiel even later. ‘We doen alles met de hand. Soms staan we tot diep in de nacht de deksels op de potten te draaien.’

Het bevalt goed in de Czaar Peterstraat. ‘Jammer dat niet overal winkels zijn, dat zou de straat nog gezelliger maken.’

De Pindakaaswinkel, Czaar Peterstraat 169 E | www.depindakaaswinkel.nl