Home Shoppen Alles van chocolade in het Cacaomuseum

Alles van chocolade in het Cacaomuseum

0

De Czaar Peterstraat lijkt wel een soort museumstraat te worden. Maar wel een van bijzondere musea. Begin dit jaar opende het Schelpenmuseum haar deuren en nu is de straat ook een Cacaomuseum rijk. De winkel heeft een permanente tentoonstelling over de ‘Wereld van Cacao en Chocolade’ met informatie en voorwerpen uit Latijns Amerika, Afrika, AziĆ« en Europa. Zoals je verwacht is er ook een zeer uitgebreid en divers assortiment chocolade en cacaoproducten, maar ook kaas, worstjes, vinaigre en bier kun je er kopen.

Foto’s Odette Kleebladt

De eigenaresse heeft de winkel ingedeeld in de continenten en uit iedere werelddeel is er diverse chocolade verkrijgbaar. Het assortiment bestaat onder meer uit zo’n honderd soorten chocoladerepen. Alles is biologisch en arbeidsvriendelijk gemaakt. Heb je de expositie gezien en heb je in de winkel rondgekeken dan kun je er koffie, thee of warme chocolade drinken met een zelfgemaakte chocoladetaart of een broodje met chocoladekaas of cacao-worst.

Als je kijkt op de (engelstalige) website van dit enige Cacaomuseum van Nederland, dan zie je dat de ambities verder reiken. Vanuit de Czaar Peterstraat organiseert het museum exposities, rondleidingen, diners, workshop, evenementen en lessen op scholen. Zo is er op 19 mei een chocolade-woonkamer-diner en op 26 mei kun je aanschuiven bij een proeverij met Peruaanse chocolade. In juni organiseert het museum een chocoladeworkshop voor volwassenen en op 15 september is er de derde Origin Chocolate Evening. Ben je chocoladeliefhebber dan kun je in het museum je hart ophalen…

Het Cacaomuseum op de Czaar Peterstraat 175 | www.cacaomuseum.nl