Home Uit In Oost Alo Alo terug in het Badhuistheater

Alo Alo terug in het Badhuistheater

0

De bekende Britse komedie serie ‘Allo ‘Allo! komt terug op de planken van Mike’s Badhuistheater. Vorig jaar had deze eigen productie van het theater aan het Boerhaaveplein veel succes, de voorstellingen waren steeds helemaal uitverkocht. In februari en maart zijn tien voorstellingen gepland.

Het stuk speelt zich af in een café in het dorp Nouviens, Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit deel van Frankrijk is bezet door Duitsland. René, de eigenaar van het café, heeft veel problemen. Hij moet zowel de Duitsers als het Franse verzet te vriend houden. Daarbovenop probeert hij drie liefdesaffaires met zijn serveersters geheim te houden voor zijn vrouw. De traditionele Franse constructie. De onlangs overleden acteur Gorden Kaye, die in de televisieserie René speelde, had echter meer oog voor mannen. Hilariteit gegarandeerd.

De regie van de theaterproductie Alo Alo is in handen van Michael Manicardi. ‘Het is bijzonder dat een groep in Oost zo veel succes heeft met een voorstelling’, licht de regisseur toe, ‘maar op zo weinig publicitaire aandacht kan rekenen. Toen wij de Sean O’Casey trilogie uitvoerden, met onder meer The Plough and the Stars, kwamen er heel veel mensen uit de buurt van de voorstelling genieten. Dit was enorm hartverwarmend. Zelfs als het stuk in het Engels gespeeld is, is dit geen drempel.

Alo Alo in het Badhuistheater op het Boerhaaveplein.

www.badhuistheater.nl

Vorig artikelOpdringerige digitale mupi’s veroveren de stad
Volgend artikelVerkoopexpositie ‘Van Bank tot boven de bank’ bij SBK KNSM