Home Overzicht Als proef nog twee weekends een veerdienst over de Amstel

Als proef nog twee weekends een veerdienst over de Amstel

0

Rederij Aemstelland vaart nog twee weekends de hele dag met bijzondere salonboten tussen Amsterdam (Hermitage) en Ouderkerk aan de Amstel. De veerdienst is een proef om te zien of vanaf 2017 een vaste bootverbinding over de Amstel mogelijk is. Je kunt opstappen op de steiger vanaf de Hermitage en vanaf de kade bij tHUIS aan de AMSTEL. Er zijn elke dag zes afvaarten, per halte betaal je € 2,-. Het is een leuke gelegenheid om mee te varen over de Amstel.

Vanuit het centrum van Amsterdam vaart het veer met drie tussenstops bij bijzondere buitenplaatsen en gebouwen naar de haven van Ouderkerk aan de Amstel en weer terug. De boot doet over een enkele reis ongeveer anderhalf uur. Ondertussen vertelt een gids over alle bezienswaardigheden onderweg. Het keerpunt is Ouderkerk aan de Amstel, met haar eeuwen-oude kerken en wereldberoemde Joodse begraafplaats: een goed startpunt voor een wandel- fiets- of skatetocht door Amstelland.

De bootdienst wordt uitgevoerd door rederij Aemstelland in de weekends van 16 en 17 juli en van 27 en 28 augustus vaart. De boten zijn voorzien van toiletten en er is catering aan boord. Reserveren is niet mogelijk, vol is vol. Fietsen kunnen niet mee op de boot, maar in Ouderkerk zijn wel fietsen te huur. Bel daarvoor van te voren 020 496 4080 of mail [email protected]