Home Overzicht Amstelcampus krijgt er 69 studentenwoningen bij

Amstelcampus krijgt er 69 studentenwoningen bij

0

De bouw van 69 zelfstandige studentenwoningen aan de Eerste Boerhaavestraat gaat voorspoedig. Het hoogste punt van Leeuwenhoek, zoals het gebouw heet, is bereikt. Naar verwachting worden de woningen in september opgeleverd. In totaal heeft Woonstichting De Key dan ruim 280 studentenwoningen toegevoegd aan Amstelcampus waar studeren, werken, wonen en recreëren centraal staat.

De woningen staan op een unieke plek in Oost waar studenten, docenten, ondernemers en stad elkaar ontmoeten. De Amstelcampus is de plaats op de kop van de Wibautstraat waar de Hogeschool van Amsterdam haar activiteiten heeft samengebracht. De Amstelcampus ligt ook in het hart van de Knowledge Mile, de ‘kenniskilometer’ van Amstelstation tot Nieuwmarkt. Daardoor biedt deze locatie volop mogelijkheden voor studenten om zichzelf te ontplooien en zo een bijdrage te leveren aan het gebied.

Voorrang voor HvA studenten
De 69 Leeuwenhoekwoningen zijn zelfstandig en het merendeel heeft een oppervlakte van circa 21 m2. Het gebouw krijgt een inpandige fietsenstalling voor de bewoners. De kale huurprijs van een woning ligt rond de € 592,-. Huurtoeslag is mogelijk voor studenten vanaf 23 jaar. Naar verwachting worden de woningen in september opgeleverd en in augustus, met voorrang aan HvA-studenten, aangeboden via Studentenwoningweb.