Home Sport&Fit Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

Amsterdam ArenA wordt Johan Cruijff ArenA

0

De kogel is door de kerk. Amsterdam ArenA krijgt de naam Johan Cruijff. Alle betrokken partijen hebben dat in een intentieovereenkomst afgesproken. Met de naamswijziging willen zij de beste voetballer die Oost, Amsterdam en Nederland heeft gekend een waardig eerbetoon geven. Jordi Cruijff heeft namens de familie laten weten verheugd en vereerd te zijn. Binnen zes maanden worden de afspraken vastgelegd in een definitief contract. Ook heeft het college van B en W besloten om een straat, plein, brug of anderszins in de stad naar Johan Cruijff te vernoemen.

Johan Cruijff die werd geboren in het Burgerziekenhuis in de Linnaeusstraat en zijn jeugd doorbracht in Betondorp overleed vorig jaar op 24 maart. Hij was één van de beste voetballers ooit. Een Amsterdammer die over de hele wereld bekendheid genoot voor zijn bijdrage aan het voetbal als speler, voetbaltrainer en als weldoener via zijn Foundation.

Meer eerbetoon
Snel na zijn overlijden heeft de burgemeester een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiger van de familie Cruijf en namens het college aangeboden om een permanent eerbetoon aan Johan Cruijff in de stad te realiseren. In de daaropvolgende maanden kwam de naamswijziging van ‘Amsterdam ArenA’ in ‘Johan Cruijff ArenA’ als de meest wenselijke vorm naar voren.

Op verjaardag Johan Cruyff
De burgemeester heeft – op verzoek van de familie en het college – de wens van een naamswijziging besproken met de directies en raden van commissarissen van de Amsterdam ArenA en Ajax. Omdat de naamswijziging vergaande consequenties heeft op mogelijke commerciële exploitatie van het stadion. Bovendien overweegt de gemeente het financiële belang dat zij in het stadion heeft terug te brengen. Door dat alles waren de partijen genoodzaakt om over diverse zaken met elkaar nieuwe afspraken te maken. Dat heeft erin geresulteerd dat op 25 april 2017, op de verjaardag van Johan Cruijff, de drie betrokken partijen bekend maken dat zij het voornemen hebben uitgesproken om de ‘Amsterdam ArenA’ in de ‘Johan Cruijff ArenA’ te wijzigen.