Home Overzicht Amsterdam is jarig, kleinste museum viert feest

Amsterdam is jarig, kleinste museum viert feest

0

Nog acht jaar en Amsterdam bestaat 750 jaar. In aanloop naar die verjaardag jaar is er ieder jaar aandacht voor dat memorabele moment. Pakhuis de Zwijger heeft een grote bijeenkomst aan, op het Steve Bikoplein schalt een verjaardagslied en de musea om de hoek organiseerden feestjes. Buurtmuseum Indische Buurt deed een duit in het zakje en ook Museum Perron Oost viert feest op de 742ste verjaardag van Amsterdam.

Het was drommen rond het super kleine museum aan de Cruquiusweg én bij de oesters die  samen met alcoholische versnaperingen voor een extra feestelijk tintje zorgden. Zelfs Denker des Vaderlands René ten Bos was present met een openingswoord. Het was immers ook de eerste viering van Museum om de Hoek, de dag waarop de buurtmusea van Amsterdam laten zien wat ze in huis hebben.

In het museum op het monumentale perron opende de tentoonstelling Maritieme Metamorfoses van Karin van Dam en Harold. Schouten. Door de ramen van het museum kun je zien hoe de kunstenaars Karin van Dam en Harold Schouten op hun eigen manier door de zee en haar verschijningsvormen zijn gefascineerd. Ook al lijken oplossingen voor de gevolgen van de menselijke invloed op aarde, het Antropoceen, haast niet denkbaar, toch is deze installatie een ode aan de zee, de schijnbaar onuitputtelijke bron van leven, creativiteit en verandering.

Je kunt tot 15 december de  tentoonstelling dag en nacht en alle dagen van de week  zelf bekijken vanaf het perron aan de Cruquiusweg.