Home Overzicht Amsterdam Tigers gaan liever naar andere locatie

Amsterdam Tigers gaan liever naar andere locatie

0

De kogel is door de kerk. De Jaap Edenbaan en -hal blijven op dehuidige locatie, maar wordt flink uitgebreid. Andere opties, zoals een verhuizing naar Noord of Zuidoost zijn van de baan. Volgens de gemeente duurt de bouw van een nieuw complex in Zuidoost te lang en is Noord te slecht bereikbaar voor auto’s. Het plan uit te wijken naar sportpark Sloten viel eerder af. Niet iedereen is tevreden met het besluit.

Lewis Daniels

 IJshockeyclub Amsterdam Tigers was liever wel verhuisd. Voorzitter Ben van Duin legt uit waarom. ‘Veel van onze leden komen uit de regio en kunnen hier niet of nauwelijks met openbaar vervoer komen. De Jaap Edenhal is met de auto ook slecht bereikbaar en dan is er nog het parkeerprobleem.’ Het bevreemdt de ijshockeyclub dat zij niet zijn betrokken bij het besluit van de gemeente. De stichting achter de Jaap Eden IJsbaan is dat wel.

Het liefst heeft de vereniging een eigen ijshal, zoals overal ter wereld gangbaar is. In Nederland worden ijshallen gekoppeld aan 400-meterbanen. Waarom is de ijshockeyclub niet duidelijk. Nu huurt de sportclub de hal samen met andere verenigingen. Hierdoor is het ijs niet altijd beschikbaar. Voor een snelgroeiende club is dat lastig plannen.

De gemeente denkt dat één groot ijscomplex in de praktijk beter werkt dan verschillende locaties. Ze belooft de Amsterdam Tigers wel te betrekken bij de realisatie van  het nieuwe ijscomplex.

Vorig artikelEva Meijer: ‘De grenzen van mijn taal’
Volgend artikelDe honderdjarige die met z’n tijd mee ging