Home Overzicht Amsterdam Tigers: terug van ver

Amsterdam Tigers: terug van ver

0

Meteen na de presentatie van Amsterdam Tigers’ nieuwe hoofdsponsor PicNic kwamen de Devils uit Nijmegen op de ‘picknick.’ En ze pikten aardig wat mee. Binnen vijf minuten scoorden ze hun eerste goal. Tien en twaalf minuten later was het weer raak.

Verslag Lewis Daniel

Het feestje dat de Devils de avond daarvoor in Limburg hadden, ze versloegen de Microz Eaters met 1-11, leek in de tweede periode dunnetjes te worden overgedaan. De puck kwam nog steeds nauwelijks het thuisvak van de Tigers uit en na ruim dertig minuten spelen stond het 0-6. Maar: Tigers in het nauw maken grote sprongen. Net als de avond daarvoor in Den Haag, wisten ze van ver terug te komen. Na vier tegengoals scoorden ze er in de tweede en derde periodes ook vier, maar tussendoor verhoogden de Hagenezen hun aantal naar zeven.

In Amsterdam veranderde Calvin Pohlman de wedstrijd door, met assists van Marcel Kars en Ivan Muso, het eerste goal voor de Tigers te scoren. En dat gaf hoop die vijf minuten later door Connor Barette werd bevestigd. Dan het mooiste goal van de avond: Calvin Pohlman speelde de puck naar Ivan Muso, die razendsnel wist uit te breken. Terwijl Den Haag nog bezig was de achtervolging in te zetten, plaatste Muso de puck waar deze in de Jaap Edenhal hoort: in het goal van de tegenpartij.

Sinds dit weekend zingen huishoudens met kleine kinderen weer ‘eerlijk zullen we alles delen’ als de schoen bij de schoorsteen wordt gezet, maar in de Jaap Edenhal ging dat niet op voor de Tigers. Het bleef bij drie goals en zes tegen. De vraag is hoe het kan dat de ploeg zich halverwege beide wedstrijden van afgelopen weekend toch nog goed wist te verdedigen tegen de kampioen van 2017/2018 en de huidige nummer een van de competitie. Was hun spel zo goed of deden de tegenstanders rustiger aan omdat ze ruim voor stonden? Het zal de komende maanden duidelijk worden. Het  eerste vervolg is zaterdag 24 november om 18.00 te zien in de Jaap Edenhal. Wees welkom!

Vorig artikelInternet buiten Amerika begon dertig jaar geleden op het Science Park
Volgend artikelKalmte voor de storm in Jaap Edenhal