Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Cairox Hijs Hokij: Onvoldoende kracht tegen overmacht

Amsterdam Tigers vs Cairox Hijs Hokij: Onvoldoende kracht tegen overmacht

0

Aan actie geen gebrek afgelopen zaterdagavond in de Jaap Edenhal. Aan sfeer evenmin. De wedstrijd is een ander verhaal.

Verslag | Lewis Daniels

Klokslag 18.00 uur staken de hoofdscheidsrechter en de bench official  hun hand naar elkaar op, bij ijshockey het teken dat de wedstrijd kan beginnen. De vorige week grotendeels afwezige supportersploeg van de Tigers was weer op bijna volle sterkte en zette luid in. Het team van de Tigers was eveneens bijna compleet in deze BeNe League wedstrijd. Alleen Vince van de Kraak en Calvin Pohlman zijn nog niet hersteld.

Waar de Tigers zich vorige week goed wisten te verweren tegen de sterke Microz Eaters (nummer drie in de competitie) en de AHOUD Devils (vijf op de lijst) waren ze niet in staat zich staande te houden tegen Den Haag, terwijl dat afgelopen november wel lukte. Het verlies bleef toen beperkt tot 7-4.

Binnen een halve minuut was het al raak voor Cairox. De slordige aanpak van het onrustig spelende Amsterdam was ook daarna kansloos tegen het goed georganiseerde Hokij. Vrij vertaald: het waren individuele krachten tegen een ijzersterk team.  Nog voor de eerste helft van de eerste periode erop zat was het al 0-6. Oftewel, iedere anderhalve minuut een goal voor de Hagenezen. Beelden van Tigers die de puck uit hun thuisvak wisten te spelen lagen al in het archief. Kanttekening is wel dat de Tigers bij drie van die goals een penalty kill hadden (met minder man spelen door een tijdstraf). En laat Den Haag nou net berucht zijn in dit uitbuiten. Amsterdam wist Hijs daarna tegen te houden, maar met een dergelijke stand de rust ingaan is natuurlijk een onwenselijke situatie.

De doelfrequentie van Hokij werd lager in de tweede periode. Na zeveneneenhalve minuut verschenen ze tijdens een powerplay (het gunstige tegenovergestelde van de eerder genoemde penalty kill) weer op het scorebord. Al stond het inmiddels 0-7, de Tigers leken de rust in zichzelf te hebben hervonden en kregen meer -maar nog steeds onvoldoende- overzicht op de wedstrijd. Den Haag sloeg nog twee keer toe en tussentijds  Amsterdam ook eenmaal. Geheel op eigen kracht bereikte oudste speler van het veld John Versteeg (47) het Haagse doel. Iets om bij stil te staan. Ook in Den Haag.

Behalve de Hagenezen stonden ook tijdstraffen de Tigers in de weg, veertien in totaal tegen zeven voor Cairox. Na een incident vlakbij het goal van Den Haag moesten drie Tigers twee minuten het veld af wegens roughing (te ruig lichamelijk contact, je kan het ook knokken noemen). Dezelfde sanctie volgde voor Den Haag. Het leverde de enige gelijkstand van de avond op.

De laatste twintig minuten veranderde weinig. Een van de tactieken van Den Haag, de puck vanuit een hoek naar de middenlijn spelen en zo de aanval voortzetten, werd beloond met nog een goal waardoor de wedstrijd met 1-10 eindigde. Een koude douche voor de Tigers en hun aanhang, te meer omdat de resultaten tegen de hoger dan Den Haag geplaatste teams uit Nijmegen en Geleen gunstiger waren. Op zondag 3 februari krijgen ze in de Jaap Edenhal een herkansing tegen de Zoetermeer Panters, dat met klein verschil een plaats hoger staat dan Amsterdam. Misschien na volgende week niet meer…