Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Chiefs Leuven: Het begon goed

Amsterdam Tigers vs Chiefs Leuven: Het begon goed

0

Na de uitschakeling in de bekercompetitie en nog maar één overwinning in de BeNe League, was het afgelopen zaterdagavond de vraag hoe de Amsterdam Tigers het tegen de nummer zeven op de lijst, de Chiefs Leuven, zouden gaan doen. Ivan Muso was afwezig en Rocco van Hoorn keerde terug na te zijn hersteld van een schouderblessure. Sommigen rekenden op een smulpartij, anderen waren minder optimistisch.

Tekst Lewis Daniels

Het werd smullen. Maar niet voor de Tigers, die aanvankelijk de regie hadden. De puck gleed voortdurend door het aanvalsvak. Toch bleef, ondanks twee maal een powerplay voor Amsterdam, de verwachte goal uit. Na enkele gevaarlijke -net niet verzilverde- uitbraken van de Vlamingen werd duidelijk hoe de zaken lagen. In de laatste minuten van de eerste periode scoorden ze met zorgwekkend gemak 0-2. Het begin van de tweede periode leek de omgekeerde herhaling van die daarvoor. De puck bleef nu steeds in het thuisvak en Amsterdam brak een paar keer succesvol uit, maar het doel van Leuven werd niet bereikt. Andersom gebeurde dat wel en terloops snoepten ze nog een goal mee: 0-4.

De derde periode leek eveneens voor de Chiefs te zijn. Ondanks vele aanvallen van Amsterdam had Leuven de situatie rondom de goal goed onder controle. Maar ook bij de Tigers stond het licht van het doel op rood. De Amsterdammers lieten zich niet door alle tegenslagen uit het veld slaan en uiteindelijk (en helaas te laat) werd dat in de 53ste minuut toch beloond. Calvin Pohlman en John Versteeg deden het voorbereidende werk en Stef Overweg maakte het af.

Leuven, misschien toch wat verbluft door deze wending, wist even niet hoe te reageren en kreeg al snel door een assist van wederom John Versteeg en een raak schot van Vince van de Kraak nog een goal tegen. Inmiddels begon de tijd te dringen. Terecht besloten de Tigers aan het eind van de 59ste minuut de goalie om te wisselen voor een extra speler en daardoor hopelijk nog een goal te maken. Jammer genoeg pakte het anders uit. Een ruime halve minuut later scoorden de Chiefs in het lege goal en keerde de goalie van Amsterdam weer terug. Vierentwintig seconden later klonk het eindsignaal en eindigde de wedstrijd met 2-5.

De komende drie weken speelt het BeNe Leagueteam van de Tigers één wedstrijd per weekend in plaats van twee. Hierdoor kan het team krachten sparen. Hopelijk levert dit een tweede overwinning  en meer op. De eerstvolgende thuiswedstrijd van De Tigers is zaterdagavond 15 december om 18.00 uur. Dan ontvangen ze de Tilburg Trappers. Aarzel niet om langs te komen.