Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Dordrecht Lions, 1e divisie: Tomeloze inzet, weinig positie

Amsterdam Tigers vs Dordrecht Lions, 1e divisie: Tomeloze inzet, weinig positie

0

Een leuke, snelle, maar verloren wedstrijd. Helaas pakt het steeds zo uit voor het begin dit seizoen samengestelde toekomstteam van de Tigers. Zo ook tegen de sterke Lions uit Dordrecht.

De eerste minuten van de wedstrijd deden anders vermoeden, de strijd ging tamelijk gelijk op. Amsterdam leek zelfs iets sterker en had een paar mooie kansen die het net niet haalden.

Toch waren het de Lions die in de vierde minuut als eersten scoorden en kort daarna nogmaals. Een soortgelijk verloop zag je in de wedstrijd tegen Tilburg begin dit jaar, de Tigers stonden toen zelfs even met 2-0 voor. Daarna liep het (heel) anders.

Het leukst aan de Tigers is hun plezier in het spel. Het meest bewonderenswaardig is hun tomeloze inzet. Ook deze avond streden ze tot het laatst, hetzij niet altijd even georganiseerd. En dat is steeds het probleem, want aan (individuele) kwaliteit geen gebrek. Spelers wisselden dusdanig van positie dat teamleden ze niet altijd meer wisten te vinden. Gelegenheden die de Lions gebruikten om de puck in bezit te krijgen en het spel naar hun hand te zetten. Het derde doel voor de Lions was een van de vervelendste die een goalie kan overkomen. Danny Gelder wilde de puck wegslaan, maar die gleed onder hem door.

De Lions voerden de druk steeds verder op. Na nog twee goals leek er geen houden meer aan. Een tijd lang speelde de wedstrijd zich hoofdzakelijk af in het thuisvak van Amsterdam. Het opnemen tegen het fysiek sterkere Dordrecht vereiste een slimme aanpak die de Tigers niet in huis hadden. Arbeidsmoraal hadden ze wel. Er werd onophoudelijk keihard gewerkt en dat keerde zich uit. Na ruim zevenendertig minuten spelen wist Nijs Hille toch door de verdediging van Dordrecht heen te komen:1-5.

Aan het eind van de wedstrijd kon hij met assist Mick Vastenhouw nog een keer toeslaan, maar Dordrecht was ondertussen gestaag doorgegaan met zijn missie, 2-10. Precies dertig seconden voor het eindsignaal haalden de Lions hun elfde punt. Eén van de elf goals (short handed) werd gemaakt toen de Lions met een man minder waren, twee vielen tijdens een powerplay. De overige punten werden gescoord als beide teams met evenveel man speelden. Het was vaker dit seizoen dat de Tigers zich met een speler op de strafbank (een penalty kill) beter verdedigden dan bij een complete bezetting en geen voordeel haalden als zij in de meerderheid waren (een powerplay). Dit doorgronden en verbeteren zal het team verder helpen.