Home Overzicht Home, sweet Home!

Home, sweet Home!

0

Amsterdam Tigers vs Dordrecht Lions, U19+ competitie

Slechts één thuiswedstrijd in de BeNe League, 1ste en 2de divisie en U19+ competitie afgelopen weekend, maar wel een waar naar werd uitgekeken. Na alle escalaties en dubieuze beslissingen van de scheidsrechters twee weken geleden in Dordrecht, gaven de Amsterdam Tigers van U19+ de Lions een ijskoud welkom.

Verslag Lewis Daniels

Geen speler uit Dordrecht werd in de spelersbench gesmeten, hetgeen een Tiger veertien dagen geleden wel gebeurde, maar die verleiding was er natuurlijk de hele wedstrijd. Desalniettemin richtten de Tigers zich vooral op het gebied waar het meest te halen viel, de goal van de tegenstander. Of dat lukte en hoe dat afliep?

Onze Amsterdamse strijdkrachten lieten er geen ijs over groeien. Binnen twee minuten was het al raak. Milo Boot scoorde met hulp van Nijs Hille. Dit werd rap gevolgd door een goal van Danilo Mathis. Hij kreeg hulp van Zebediah Mirekuah en de al eerder genoemde Milo Boot. Rafi Ilksoi had wel zin in een feestje en ook Mark Gasseling was in the mood, 3-0. Bruno Oey bracht de stemming er nog meer in door geheel op eigen kracht de teller op vier te zetten en, oei, wat een prachtschot was dat! Eentje voor in het jaarboek. Met foto.

De feestvreugde hield maar niet op. De tweede periode was slechts 23 seconden bezig toen Nijs Hille nog een duit in het zakje deed, ook hij tikte tijdens een powerplay de puck zonder assists in het doel. Overigens, Dordrecht wist de powerplays in hun voordeel niet te gebruiken, sterker die vielen niet eens op. Amsterdam was de regisseur en hoofdrolspeler tegelijk. En goalproducent, want in de 29e minuut was het weer zover. Het feest barstte nu echt los. De opgelopen schade in Dordrecht was al bijna weggewerkt. Vanwaar dit succes na de moeilijke wedstrijd tijdens het bezoek aan de Lions en het verlies vorige week in Eindhoven? Onze manschappen werden vanavond op oorlogssterkte en in opperste paraatheid gebracht door Nijs Hille, Zebediah Mirekuah, Milo Boot, Rafi Ilksoy en Gleb Lavryshko, gastspelers uit het Amsterdam Tigers toekomstteam. Twee weken geleden maakten de Lions gebruik van reservekrachten uit het Dordts toekomstteam. Die waren vanavond afwezig.

Milo Boot hield het Amsterdamse feest gaande. Met hulp van Boaz Hilberdink en Gleb Lavryshko stootte hij door naar 6-0. Inmiddels gingen de hapjes en glazen champagne al rond. Denkbeeldig dan. De Lions hadden met een goal in de 38ste minuut even hun moment, maar daar bleef het bij.

In de derde periode vielen meer straffen dan goals. Amsterdam speelde aanvankelijk wat losser en rommelig, waardoor de puck een paar keer onnodig in het bezit van Dordrecht kwam, maar van serieus gevaar was geen sprake. Vrij makkelijk kon Malachy Conghaile met assists van Gleb Lavryshko en de zeer goed spelende Nijs Hille 8-1 op het scorebord zetten. ‘I hope this party never stops’, moet Bruno Oey hebben gedacht toen hij de reeks goals afsloot met een negende treffer.

Daarna deden onze ijssoldaten rustiger aan. En terecht. Zij bewaarden hun krachten voor de afterparty die ongetwijfeld zou volgen. Het hoogtepunt hadden ze, met hulp van de Tigers uit het toekomstteam, al gehad op het eigen vertrouwde ijs in de Jaap Edenhal. De Tigers namen wraak en die wraak smaakte zo zoet als het snoepgoed van sinterklaas. Home sweet home! De goedheiligman vertrekt over enkele dagen weer, maar de herinnering aan deze Amsterdamse avond zal ongetwijfeld langer blijven. Door de gunstige ontwikkelingen staan de Tigers van U19+ deze week op de derde plaats. Het is te hopen dat De Tigers uit de andere divisies ook naar die plek stijgen of die voorbijgaan.

Was dit dan alles dit weekend? Nee ook in de vijfde divisie werd gespeeld. De Hockey Dads, een jong, zoekend team dat technisch de zaken goed op orde heeft, had moeite stand te houden tegen de veel meer ervaren Alcmaria Flames uit Alkmaar. Het werd dan ook 0-9 voor Alkmaar. Eric de Leng voorkwam met een gewaagde reddingsactie, waarvoor hij twee minuten tijdstraf kreeg voor kneeing, dat het 0-10 werd. Deze uitslagen zullen tot het verleden gaan behoren als de Dads elkaar meer hebben gevonden en dat is slechts een kwestie van tijd.

De Amsterdam Mustangs, 4de divisie, sloten het weekend af met een partij tegen de Tilburg Capitals, die deze avond behoorlijk in de minderheid waren. Negen man tegen veertien. Voor de wedstrijd maakte dit weinig uit, het werd een leuke, spannende partij die gelijk opging. Maar toch niet helemaal. Door hun goede organisatie wonnen de Capitals met 5-6. Amsterdam heeft tot nu toe een partij gewonnen, maar liet ondanks het verlies zien dat meer overwinningen eraan komen.

Amsterdam heeft tot nu toe een partij gewonnen, maar liet zien dat meer overwinningen eraan komen.

Met dank aan Ellen Graaff Hermann