Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen, U19: Eerste goal Tigers wondermiddel

Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen, U19: Eerste goal Tigers wondermiddel

0

Vroeger dan gebruikelijk speelde het U19 van de Amsterdam Tigers afgelopen zaterdag om 15.00 in de Jaap Edenhal tegen de Kemphanen uit Eindhoven. Geen uur voor Coq au vin of geroosterde haan. Deze kemphanen uit Eindhoven zijn dan ook niet bedoeld voor consumptie, integendeel. Deze hanen zijn de huidige nummer één in de competitie.

Verslag | Lewis Daniels

Het was geen wedstrijd waar naar was uitgekeken. Afgelopen november verloren de Tigers met 9-0 van Eindhoven, hun slechtste resultaat tot nu toe. De eerste periode gaf alle aanleiding te denken dat het verlies deze middag nog groter zou worden. Amsterdam bezette de blauwe lijn niet goed en door gebrekkige inname van posities elders op het ijs werd eerder naar de tegenstander dan naar eigen mankrachten gespeeld. De veel snellere hanen wisten hierdoor de Tigers steeds te passeren en dat liet zich zien op het scorebord. Na ruim zeven minuten stond Amsterdam met 0-4 achter. Dat bleef tot de rust ook zo. Niet in de laatste plaats door goalie Britt Hermann die met al haar handelingen om de puck tegen te houden het ook goed in een turnwedstrijd zou hebben gedaan.

De Tigers werden energieker in een zonder incidenten en tijdstraffen verlopen tweede periode, maar hadden nog geen antwoord op Eindhoven. Weinig tekst die alles zegt. Bijna alles. Het hoge tempo waarin Eindhoven de eerste periode punten maakte werd bij lange na niet meer gehaald. Toch scoorden de hanen terloops nog twee keer, 0-6. Geen ideale stand, maar het gevreesde drama op het ijs bleef uit. Iets minder bezorgd gingen de Tigers de tweede rust in.

Het moeten de wijze woorden van de coach zijn geweest. Als herboren betraden de Tigers voor de derde maal het ijs. Alle onzekerheid was weg en dat wierp zijn vruchten af. Het spel was nu snel en goed georganiseerd. De wissel van goalie door de Kemphanen hielp ook. Rik van den Huijsen maakte met een assist van Billy Grapperhaus de eerste goal voor Amsterdam. Het bleek een wondermiddel. De punt stond nog niet op het bord of het was weer raak, ditmaal deed Van den Huijsen het alleen. Door Milo Boot kon er vrijwel direct daarna nog een punt worden bijgeschreven. Inderdaad. Drie goals in amper een minuut. Precies. Het gaat bij ijshockey nog sneller dan op de beurzen. Billy Grapperhaus vond met assists van Rik van den Huijsen en Milo Boot nogmaals de goal. Door een assist van Zebediah Mirekuah schoot Van den Huijsen weer raak, 5-6. Met nog ruim zes minuten op de klok was de eerder nog zo donkere lucht ineens hemels blauw en zonnig, misschien zou het lukken de nummer één te verslaan.

Eindhoven greep in door de goalie die de eerste twee periodes had gekeept weer terug te halen. Voor de tweede goalie van het Eindhovens team moet haar eveneens tweede optreden met vijf goals tegen een teleurstellende ervaring zijn geweest. Maar niet getreurd, jong geleerd is oud gedaan. Het is nu eenmaal vaak de harde leerschool in de sport. Voor Amsterdam bleef het bij vijf goals, de Kemphanen scoorde nog een keer: 5-7. Geen winst, wel een uitslag waarmee de Tigers verdiend van hun zondag konden genieten. De Tigers gaan 3 februari langs in Dordrecht. Zondag 10 februari spelen ze thuis tegen Tilburg.

Met dank aan Ellen Graaff Hermann