Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Nijmegen Devils: Steeds net niet

Amsterdam Tigers vs Nijmegen Devils: Steeds net niet

0

De conflicten op het ijs bleven maar aanhouden in de Jaap Edenhal. Een oplossing wordt pas media april 2019 verwacht. Dan hebben de play offs het laatste woord. Dit weekend namen de ijsstrijdkrachten van de Amsterdam Tigers het op tegen de Nijmegen Devils. HCA Amsterdam trof de Frisian Flashguns uit Heerenveen. Geschoten werd er zeker. Getreurd ook.

Tekst Lewis Daniels

Amsterdam Tigers vs Nijmegen Devils: Steeds net niet

Zondag 25 november | 1ste divisie

Na alle eerdere partijen te hebben verloren deed het eerste divisie team van de Amsterdam Tigers opnieuw een poging om in eigen huis van de onderste plek af te komen. De tegenstanders uit Nijmegen probeerden ze uiteraard daar te houden. Zij hoopten vanaf de achtste plaats hogerop te komen.

In het begin van de wedstrijd nam Amsterdam het initiatief, maar ook Nijmegen was van de partij. Het spel ging vrij gelijk op, met iets na zeven minuten spelen een klein voordeel voor de Devils: 0-1. Zo eindigde de eerste periode ook. Daarna scheidden de wegen zich. De Nijmegenaren vergrootten hun voorsprong naar 0-3 en Amsterdam raakte de regie over hun spel kwijt, ondanks de onophoudelijke inzet van Nicky ‘Speedy’ Collard, die werkelijk overal tegelijk was, maar geen mogelijkheid kreeg haar missie te voltooien. Of, zoals een speler van de Nijmegen Devils op de strafbank zei: ‘Geloof me, de Tigers krijgen écht kansen, maar op één of andere manier lukt het ze niet.’

De derde periode was fataal. Waar Amsterdam ondanks het kwijtraken van de regie eerst nog de moed erin hield, nam nu de frustratie toe. Genoeg, meer dan genoeg aanvallen, maar die waren het steeds net niet. De eerder genoemde Nicky Collard was een van de weinigen die het hoofd koel wist te houden. Voor Michael van den Ende werd het een nog vervelender avond. Hij verliet voortijdig het veld wegens checking from behind (hetgeen overigens zeer werd betwist). Ook Nijmegen ontving de nodige straffen, het spel werd nog stilgelegd voor overleg tussen de scheidsrechters en teamcaptains. Ondertussen werd het 0-7, de aanvallen van de Devils lukten steeds net wel. De vraag is hoe het zo mis heeft kunnen gaan. Dit zou het antwoord kunnen zijn: Talent genoeg bij de Amsterdammers. Nu elkaar nog op tijd vinden.

HCA Amsterdam vs Frisian Flashguns Heerenveen: Voortvarende start, keiharde landing

Zondag 25 november | 2de divisie

De Friezen probeerden vanaf de vijfde plek in de competitie dichter in de buurt te komen van de nummer drie op de lijst, HCA Amsterdam, die de Flashguns thuis in de Jaap Edenhal ontving. HCA nam het voortouw in een leuke, spannende, flitsende eerste periode. Ze scoorden in de zevende minuut en waren niet onder de indruk van het tegengoal die de Friezen nog geen minuut later maakten. Integendeel. Al snel brachten zij de stand naar 3-1. Daarna ging het, laten we zeggen… anders.

De Flashguns schoten tijdens de eerste periode waarschijnlijk met losse flodders, maar in de tweede periode gebruikten ze echte munitie. Hun tweede goal viel al na 24 seconden. Nog geen vier, zes en negen minuten later volgden de derde, vierde en vijfde. Toen kwam nummer zes. Vervelend, maar niet onoverkomelijk, werd aan het eind van de tweede periode nog door HCA gedacht. Hoe anders pakte dat uit. Binnen de eerste twee minuten van de derde periode scoorde Heerenveen opnieuw. En daar bleef het niet bij. Weinigen hadden hier rekening mee gehouden. Ook één van de Flashguns vertelde op de strafbank deze wending van de wedstrijd niet te hebben verwacht.

Ondanks inmiddels vijf punten voorsprong was hij nog steeds niet gerust op een paar gevaarlijke spelers van HCA. Maar in de achtenveertigste minuut lieten de Flashguns HCA met 3-10 ver achter zich. Hoe kon dit gebeuren? Waarschijnlijk door de samenstelling van de teams. HCA moest het hebben van individuele krachten en Heerenveen speelde op groepskracht. Waar de rolverdeling bij de Friezen duidelijk was, zochten de Amsterdammers soms naar hun plek. Dat zoeken werd toch nog een beetje beloond. De laatste goal van de avond was voor Amsterdam: 4-10. Helaas kon dat niet voorkomen dat HCA nu op de vierde plaats in de competitie staat. De Flashguns stegen naar de derde plek.