Home Overzicht Amsterdam Tigers vs OrangeGas Captitals Leeuwarden: Begin van nieuwe start

Amsterdam Tigers vs OrangeGas Captitals Leeuwarden: Begin van nieuwe start

0

Het toekomstteam van de Amsterdam Tigers hoopte op hun eerste overwinning van dit seizoen en moest daarvoor de OrangeGas Capitals uit Leeuwarden verslaan. Aanvallen genoeg, dat zeker. Net als een mooi begin.

Verslag Lewis Daniels

De Leeuwarders speelden binnen dertig seconden twee minuten met één man minder wegens cross-checking (het duwen van de tegenstander als de stick met beide handen wordt vastgehouden). Het leverde Amsterdam een goal van Kalle Pirinen op. Nicky Collard hielp mee. De Tigers kregen goede moed. Ze speelden zelfverzekerd en gingen steeds recht op het doel af. Letterlijk.

Leeuwarden, daarentegen, was zoekend en wellicht wat in de war van de tegengoal en de grote druk van de hekkensluiter. Meerdere keren konden de OrangeGas Capitals niet anders dan de puck wegschieten bij het doel van Amsterdam om zo toch aan slag te blijven. Gaandeweg vonden ze beter hun weg en scoorden ook zij hun eerste punt. Tot halverwege de tweede periode speelden beide teams op ongeveer gelijk niveau een spannende wedstrijd. Daarna draaide de wind. Amsterdam ging zwaar gebukt onder de voortdurende druk van Leeuwarden, maar hield kranig stand.

Door het uitblijven van goals werd de kans groter dat de wedstrijd moest worden verlengd en eventueel met penaltyshots zou worden beslist. Niet iets waar de Tigers op uit waren, maar dat nog altijd liever dan weer verliezen. Toch gebeurde dat in de derde periode en dat is ontzettend …! Jammer, ja. De Tigers raakten hun spel kwijt en misten, ondanks een prachtige pass van gastspeler Mark Gasseling, kansen. Misschien uit moedeloosheid omdat de zo gewenste winst uitbleef, zelfs tijdens een powerplay waarin de Tigers met twee man meer streden. Het zijn steeds die powerplays waar het team niet van weet te profiteren en zelfs eerder last van lijkt te hebben. Gek genoeg vergaat het Amsterdam juist beter als ze zelf een speler op de strafbank hebben zitten en hun team incompleet is.

De laatste twintig minuten ging het er hard aan toe. Dat leverde tien tijdstraffen op (zes voor Amsterdam) en twee goals voor Leeuwarden, waardoor zij met 1-3 wonnen. De Tigers kampten ook deze wedstrijd weer met de problemen die het team dit hele seizoen al parten speelt. Genoeg talent, mooie uitbraken en aanvallen, daar ligt het niet aan. Wat steeds ontbreekt zijn de afmakers omdat de spelers nog onvoldoende op elkaar zijn ingespeeld. Maar toch. Het is een jong team. En wat jong is groeit, net als dit team. Heb geduld. En vertrouwen.

De eerstvolgende wedstrijd van het team is zondag zestien december om 19.15 uur tegen de Tilburg Trappers. Het begin van een nieuwe start.