Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Tilburg Trappers: Een stapje terug

Amsterdam Tigers vs Tilburg Trappers: Een stapje terug

0

In de Jaap Edenhal draaide afgelopen weekend alles weer om de puck. De Tigers van U19+ schoten de kleine, keiharde schijf weer keihard richting de goal van de tegenstander in de hoop zo te scoren. Helaas lukte dat minder vaak dan gewenst.

Verslag Lewis Daniels

De feeststemming hing nog in de lucht door de overwinning op Dordrecht vorige week zondag. Die leverde de derde plek op. Reden om te hopen op meer. Misschien waren de verwachtingen daarom te hoog. Afgelopen zaterdag bleek het sterke en goed georganiseerde Tilburg, de nummer twee van de competitie, te sterk voor het incomplete en deels geblesseerde Amsterdam.

De Tigers hadden het meteen al zwaar. Door het goede positiespel van Tilburg werd het steeds drukker bij de goal van Amsterdam, waar Britt Hermann als een eenmansleger optrad en opmerkelijk lang de situatie onder controle wist te houden. Drie direct op elkaar gevolgde aanvallen in verschillende hoeken werden haar toch te veel, halverwege de vijftiende minuut maakten de Trappers de stand 0-1. Nog niets aan de hand. De tweede tegengoal die kort voor de rust volgde was vervelend voor de moraal, maar niet fataal. Alles kon nog goed komen.

In de tweede periode leek het daar even op. Heel even, want na anderhalf minuut had Tilburg de touwtjes weer stevig in handen. Door een ruzie voor de bench van de Trappers speelden beide teams twee minuten met vier man. Ook in deze situatie kwam Tilburg er het best uit, 0-3. Een powerplay voor de Amsterdammers leverde ze niets op, integendeel, de Trappers gingen er vandoor met het voordeel: 0-4. De wedstrijd speelde zich nu voornamelijk in het thuisvak van de Tigers af, en erger, vaak dichtbij en mede door een penaltyshot nog twee keer in de goal. Hoewel, twee keer? Amsterdam protesteerde hevig en de Trappers waren stomverbaasd over de toekenning van inmiddels 0-6. Voor iedereen, behalve de scheidsrechter, lag de puck buiten de goal.

Een goeie goalie is goud waard. Zonder het uitstekende keepwerk van Hermann zou de schade aanzienlijk groter zijn geweest. Bedenk daarbij dat Tilburg de avond daarvoor hun tegenstanders uit Den Bosch met 25-4 versloeg. Tegen Groningen sloegen ze toe met 11-0. Het kon dus allemaal veel erger. Amsterdam verloor weliswaar, maar werd niet compleet ingemaakt. Ze hadden kansen en prachtige uitbraken, één met een loeihard schot. Helaas net naast de goal.

De woorden van de coach tijdens de rust voor de derde periode moeten het team goed hebben gedaan. De Tigers raakten niet in paniek en gaven de laatste twintig minuten niets meer weg. Dankzij een pijlsnelle Zeb van Duin kreeg Tilburg een tegengoal. Helaas bleef het daar bij. Voor deze keer. Het seizoen is nog niet afgelopen. Zestien december gaan de Tigers naar Leeuwarden. Op zes januari spelen ze hun eerste thuiswedstrijd in 2019 tegen Groningen.

Met dank aan Ellen Graaff Hermann

 

Vorig artikelJohan Harstad: ‘Heterdaad’
Volgend artikelAmsterdam Tigers vs OrangeGas Captitals Leeuwarden: Begin van nieuwe start