Home Kunst AmsterdamFM gaat online en wordt de cultuurzender van de hoofdstad

AmsterdamFM gaat online en wordt de cultuurzender van de hoofdstad

0

AmsterdamFM viert dit jaar haar dertigjarig jubileum met een metamorfose. Het radiostation gaat verder als cultuurzender. De studio is inmiddels verhuisd van de Centrale Oba naar het Tropenmuseum. AmsterdamFM heeft ook afscheid genomen van Salto en gaat zelfstandig door omdat online uitzenden meer mogelijkheden biedt.

‘Informatie over kunst en cultuur zal centraal staan in de programmering, want het grote culturele aanbod van Amsterdam verdient een eigen zender.’ Die stelling hanteert AmsterdamFM en vult die in met een reeks nieuwe programma’s. Het accent wordt gelegd op ontmoeting en verbinding, begrippen waar de mensen in deze tijd behoefte aan hebben.

Afscheid van Salto
AmsterdamFM was door het open toegangsbeleid van de publieke omroep Salto slechts fragmentarisch in de ether te beluisteren. Ook het bereik liet te wensen over. Daarom besloot het bestuur van de zender de mogelijkheden die digitale uitzendingen bieden te benutten.

Meebewegen met medialandschap
‘Het medialandschap verandert voortdurend en in een kosmopolitische samenleving als die in Amsterdam is het noodzakelijk mee te bewegen’, zegt Frans van der Beek, voorzitter van bestuur van AmsterdamFM. ‘Met de nieuwe studio in het Tropenmuseum en een reeks nieuwe programma’s als het dagelijkse boekenuur Paperback Radio en Tropenmuseum Live kunnen we ons aanpassen aan de luisterbehoefte van Amst

Vorig artikelToekomst ateliers zondagsschilders bedreigd
Volgend artikelGemeente wil aansluiten bij aangifte tegen tabaksindustrie