Home Overzicht Antoinette Beumer gast in Dwars door Oost in de Jungle

Antoinette Beumer gast in Dwars door Oost in de Jungle

0
Antoinette Beumer. Foto Lebowski Publishers.

De theatertalkshow van oost-online en Dwars presenteert op woensdag 7 maart weer een aantal actuele onderwerpen en interessante gasten. Zo komt Antoinette Beumer vertellen over haar roman ‘Mijn vader is een vliegtuig’.

Antoinette Beumer is vooral bekend als regisseur van succesvolle films zoals De Gelukkige Huisvrouw, Loft, Jackie en Soof. Onlangs debuteerde ze als schrijfster van de roman ‘Mijn vader is een vliegtuig’, een verhaal dat voor een groot gedeelte is gebaseerd op haar eigen leven. Dat is de reden om deze nieuwe schrijver uit Oost uit te nodigen voor de theatertalkshow.

Antoinette Beumer, Eddy Posthuma de Boer, Jens Kimmel, Maxime Smit, sv De Meer, Rapper Elmo, Rob Zwetsloot

Ook sport staat op het programma. Voetbalvereniging De Meer bestaat 100 jaar. Dat werd onlangs gevierd met een groot feest. In de talkshow blikt journalist Bert van Galen samen met een prominent lid van de vereniging terug op deze periode.

Maxime Smit, journaliste bij het Parool komt naar de talkshow. Zij schreef een biografie over een volkstraat: De Javastraat. In het boek analyseert zij de geschiedenis en de ontwikkelingen van deze bijzondere straat in Oost.

Op de Stip heet het initiatief van onder anderen Jens Kimmel. Het begon in het Oosterpark en is nu verplaatst naar binnen bij de Oba op het Javaplein. Jens Kimmel legt uit hoe met Op de Stip een nieuwe vorm van politieke participatie wordt nagestreefd.

Fotograaf Eddy Posthuma de Boer geniet nationale faam. Meer dan vijftig jaar zwierf hij rusteloos over de aarde. In meer dan tachtig landen heeft hij het menselijk leven vastgelegd. Ieder jaar stelt hij van die foto’s een boekje samen met een bijzonder thema. Dit jaar is dat The Hunger Kitchen. Hij laat ze zien en vertelt erover.

Voor de muzikale intermezzo’s zorgt dit keer weer een rapper van Jaco: Elmo. Huiscolumnist Rob Zwetsloot levert natuurlijk weer zijn eigenwijze en tegendraadse bijdrage. En iedereen kan weer meedoen met de onvermijdelijke kwis.

Dwars door Oost in de Jungle woensdag 7 maart om 20.00 uur in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Toegang gratis.

 

Vorig artikelLeuk een uurtje langs bij de buurvrouw op de Borneolaan
Volgend artikelEen roffelende warme kruik