Home Wonen Appartementen, atelierwoningen en kantoren in Europahuis

Appartementen, atelierwoningen en kantoren in Europahuis

0

Het Europahuis wordt getransformeerd. In het kantoorgebouw aan de James Wattstraat komen verdeeld over de onderste acht etages 250 kleine huurwoningen en op de begane grond tien grote atelierwoningen. De vier etages blijven kantoren en daar bovenop komen nog eens twee nieuwe kantooretages. De gevel krijgt een geheel nieuwe uitstraling. De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio dit jaar en wordt begin 2018 afgerond.

De appartementen in het gebouw waar tot voor kort de Hogeschool van Amsterdam was gevestigd worden tussen de 26 m2 en 70 m2 groot. De huurprijs zal tussen 600 en 1.100 euro bedragen. De atelierwoningen op de plek van de parkeergarage krijgen een oppervlakte van 140 m2 tot 260 m2. De gebruikers van de kantoren en de huurders krijgen de beschikking over voorzieningen een laundrette, een dakterras, een sauna en een gym. Ook het resterend deel van de parkeergarage wordt door alle gebruikers en bewoners van het gebouw gedeeld.

Goede ligging
Het Europahuis is een oorspronkelijk ontwerp van Hugh Maaskant en is gelegen aan één van de belangrijkste toegangspoorten tot de stad: het Prins Bernhardplein. Met het Amstelstation op een steenworp afstand, is het gebouw optimaal gepositioneerd ten opzichte van de belangrijkste verkeersaders en ligt de binnenstad van Amsterdam op loopafstand. City Pads uit Eindhoven is sinds kort eigenaar van het gebouw en gaat het gebouw transformeren.