Home Kunst Aretha Franlink 75 jaar, Shirma Rouse viert haar leven in Q-Factory

Aretha Franlink 75 jaar, Shirma Rouse viert haar leven in Q-Factory

0

Op 24 maart staat Shirma Rouse op het podium van Q-Factory. Niet toevallig is dat de avond voordat Aretha Franlink 75 jaar wordt, want dan zal Shirma Rouse haar leven vieren met de release van haar langverwachte nieuwe album ‘Soul Serenade’, een hartverwarmende ode aan de liefde.

N

a de album release pakt Shirma Rouse uit met het ‘Queen of Soul Celebration Concert’. Dat is een concert ter ere van de 75e verjaardag van ‘Queen of Soul’ Aretha Franklin waarin Shirma Rouse samen met het befaamde Jazz Orchestra of the Concertgebouw een spetterend optreden zal geven met uitsluitend songs van the ‘Queen of Soul’. Om exact 00.00 uur heft Shirma Rouse samen met het publiek het glas ter ere van de verjaardag van Aretha Franklin en kan er nog tot in de late uurtjes worden gedanst op de tunes van DJ Soulfania.

 

Soul Serenade is het vierde studioalbum van Shirma Rouse met nieuw geschreven songs en bewerkingen van een aantal klassiekers zoals ‘Imagine’ en ‘Let it Be’. En onder meer een duet met Soulsensatie Ryan Shaw en ‘Onze Jongen’ Jim Bakkum. Ook werkt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw mee. Dit orkest wordt omschreven als de beste en meeste swingende bigband van Nederland. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazerssecties en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam.

Met haar rijke en soulvolle stem maakt Shirma Rouse tot een van de meest populaire zangers van Nederland. Na haar optreden in The Voice, maakte ze een sprong naar het volgende niveau van haar carrière. Haar muzikale reis begon als backing vocal voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. In 2013 vertegenwoordigde Anouk Nederland op het Eurovisie Songfestival en daarbij werd Shirma Rouse werd uitgeroepen tot beste backing vocal door The Eurovision Times.

Shirma Rouse in Q-Factory op 24 maart om 20.30 uur, ticket 20 euro.