Home Nieuws uit Artis Artis geeft weer korting in september

Artis geeft weer korting in september

0

Artis zet een lange traditie voort: de septemberkorting. Vlak na de oprichting in 1838 konden inwoners van Amsterdam in september voor een kwartje naar Artis. De traditionele kortingsmaand werd in de volksmond omgedoopt tot ‘kwartjesmaand’. De septembermaand van Artis werd zelfs bezongen door Johnny Jordaan: ‘Want in september moet je voor een heitje, in ons Amsterdamse Artis zijn’. De kortingsvoucher voor 25 procent korting op een toegangskaart is op de website van Artis te vinden.

Beeld Hans Heitgeert

Tijdens de septembermaand is er in Artis veel te doen. Zo kun je op zaterdag 9 en zondag 10 september een rondleiding volgen langs monumenten en erfgoed en de gebouwen, kunstvoorwerpen en planten die de rijke geschiedenis van Artis vertellen. Of neem tussen 11 tot en met 17 september een kijkje in de tentoonstellingszaal van het Aquarium, waar Gerrit Rietveld-studenten grafisch werk maken over klimaatverandering.  Wandel langs het jaguarverblijf, waar de welpen zich steeds vaker buiten laten zien. Of ontdek de goudwanggibbon en haar jong in de bomen op het Gibboneiland.

De toegangsprijzen voor Artis zijn aan de kassa en op vertoon van de kortingsvoucher in  september met 25 procent verlaagd. Je betaalt  € 13,50 voor een jeugdtoegangskaart (3-9 jaar) en € 16,00 voor een volwassen toegangskaart (10+ jaar). De kortingsvoucher is te vinden op kortingsvoucher. Voor € 21,- (jeugd) en € 23,- (10 +) kunt je een bezoek brengen aan Artis én Artis-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.