Home Overzicht Athena schenkt hockeyveld aan Bulgarije

Athena schenkt hockeyveld aan Bulgarije

0

Bij hockeyclub AthenA werd het hockeyveld vervangen door een nieuw ‘waterveld’. Maar wat doe je dan met het oude hockeyveld, een ‘semi-waterveld’, dat voor de Nederlandse competitie is afgeschreven, maar technisch nog in orde is? De club uit de Watergraafsmeer schenkt het oude veld aan Bulgarije, waar hockey nu nog een kleine sport is. Met het veld kan de Bulgaarse hockeyfederatie een paar honderd kinderen extra laten hockeyen.

Via een KNHB-project, waarbij Nederlandse clubs aan hockeyontwikkelingslanden worden gekoppeld, was er al langer contact tussen AthenA en het Oost-Europese land. Het blijft niet bij het schenken van het oude hockeyveld. De club uit Oost gaat ook mensen in Burgas helpen met het opzetten van een hockeyclub. Ook geven spelers van AthenA er een hockey-clinic. In Bulgarije is sporten via clubs nog nauwelijks bekend. Sporten was altijd staatsgestuurd, maar langzamerhand verandert dat.

Het hockeyveld dat nu onderweg is naar Bulgarije is een kunstveld dat is gemaakt van zeer korte polyethyleenvezels en de mat is half gevuld met een dunne zandinstrooilaag. Doordat de vezel licht krult, wordt het zand vrijwel volledig afgedekt. Het veld wordt beregend en lijkt daardoor erg op een waterveld. Het is vlak en snel. Omdat je voor een semi-waterveld een zachtere fundering kunt gebruiken, zijn de aanlegkosten ongeveer de helft  lager dan van een waterveld.