Home Kunst Australische theatermaker komt met artist residence programma naar Oostblok

Australische theatermaker komt met artist residence programma naar Oostblok

0

Deze zomer start theater Oostblok een internationaal artist in residence programma met de Australische theatermaker, actrice en schrijver Emma Mary Hall. Zij zal haar derde stuk, World Problems verder ontwikkelen.

World Problems is een experimentele en interactieve theaterperformance over ecologische verandering en collectieve strijd, waarbij de kunstenaar Emma Hall in vijftig minuten een wereld bouwt samen met het publiek. Ook haar eigen gasten zijn erbij betrokken, zoals de Australische regisseur Mark Wilson en de Amsterdamse kunstenaars Sarah Nixon en Jasna Veličković.

Elke avond wordt er een nieuwe wereld gecreëerd met het publiek. In vijftig minuten passeren diverse wereldproblemen de revue; economisch, ecologisch, sociaal, politiek en geografisch.

Emma Mary Hall  heeft twee solo performances gemaakt waarmee ze wereldwijd belangstelling heeft gewekt. Haar eerste performance, We May Have to Choose, ging in première in 2015 en richt zich op de politieke impact van social media. Haar tweede performance, Ode to Man, ontving een award voor ‘Best opkomende schrijver’ op het Melbourne Fringe Festival in 2017.

De perspectieven op de verschillende ‘wereldproblemen’ zijn in Europa anders dan in Australië. Met World Problems wil Emma Hall het gesprek aanwakkeren over deze verschillende perspectieven. Daarom gaat ze graag in dialoog met Amsterdammers.

Emma Mary Hall is de eerste artist in residence in theater Oostblok. Directeur Berith Danse van het theater nodigde de Australische uit.

In een open call worden geïnteresseerden uitgenodigd te participeren in het project door middel van een georganiseerde Meet & Talk en meerdere open workshops over ‘Contemporary performance writing’ en ‘Interactive scenography design’ De voertaal is Engels.

Programma

Talk and Meet: Tafelgesprek met Emma en deelnemers
Zaterdag 11 augustus 20:00 – 22:00 Gratis

Workshops Contemporary performance writing
Donderdag 9 augustus 19:00 – 22:00 Gratis
Zaterdag 18 augustus 10:00 – 13:00 Gratis

Workshops Interactive scenography design
Donderdag 16 augustus 19:00 – 22:00 Gratis
Woensdag 29 augustus 19:00 – 22:00 Gratis

Performance: World Problems
31 augustus 20:30 – 21:20 € 11 (online) / €13
1 september 20:30 – 21:20 € 11 (online) / €13

Check www.oostblok.nl
Aanmelden voor de workshops mail naar [email protected]

Vorig artikelHeerlijke zon overspoelde eerste Beukenbuurtfeest
Volgend artikelDiemen nu definitief akkoord met heropening Nuonweg