Home Eten&Drinken Authentiek Indiaas eten en project steunen in pop-up Happietaria

Authentiek Indiaas eten en project steunen in pop-up Happietaria

0

De hele maand april heeft Oost een Happietaria. Het is een pop-up restaurant in het Dr. Sarphatihuis gerund door studenten en vrijwilligers. Dat is bijzonder, maar bovendien gaat de gehele opbrengst van het restaurant naar een project van MIVA. Hiermee steunt Happietaria een Indiase vakbond in haar strijd tegen dwangarbeid in de kledingindustrie in India.

Alle gerechten worden in het tijdelijke restaurant op authentieke Indiase wijze bereid. En dat zorgt voor een spectaculaire smaaksensatie. Alles wordt bereid naar recept van Anita Kluge, een fantastische vrouw van Indiase afkomst met een eigen cateringbedrijf: Anubhuti Authentic Indiaas Keuken. Zij is elke vrijdag in de keuken aanwezig om een handje te helpen en te ondersteunen.

In het Dr. Sarphatihuis
Happietaria is een jaarlijks pop-up restaurant dat een maand lang haar deuren opent om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een lokaal project in een derdewereldland. Dit jaar is Happietaria te vinden in het Dr. Sarphatihuis aan de Roetersstraat 2, dichtbij Artis en schuin tegenover de campus van de UVA op het Roeterseiland. Het verpleegtehuis was zo aardig om haar keuken en restaurantruimte voor het project open te stellen, zodat iedereen in deze geweldige ambiance heerlijk mee kan genieten van de Indiase gerechten.

Uitgebreid programma
‘Dit jaar steunen wij het project ‘Strijd tegen dwangarbeid in de kledingindustrie’ van Miva’, legt Elise Hocqué van Happitaria uit. ‘In India is kinderarbeid en dwangarbeid helaas nog aan de orde van de dag. Ex-werkneemsters uit de kledingindustrie hebben een vakbond opgericht om op te komen voor hen die werken in deze sector. Met de opbrengsten van het restaurant steunen wij met veel enthousiasme deze vakbond. Het thema van ons restaurant is dan ook India met Indiase aankleding, een Indiaas menu en Indiase thema-avonden.

Meer info happietaria-amsterdam.nl | facebook.com/happietaria