Home Exposities in Oost Rademakers Gallery | nu te zien |

Rademakers Gallery | nu te zien |

0

Tomáš Libertíny werkt samen met de natuur als statement tegen massaproductie. Hij is gefascineerd door bijenwas, extreem puur en duurzaam. In deze bijzondere tentoonstelling toont Libertíny nieuwe ‘bijenkorven’ naast zijn schilderijen en installaties.

Expositie
Melancholia
Tomáš Libertíny

Te zien tot en met 30 januari

Tomáš Libertíny werkt samen met de natuur als statement tegen massaproductie. Hij is gefascineerd door bijenwas, extreem puur en duurzaam. Samen met bijenkolonies (die hij uitnodigt) bouwen ze een kunstwerk op zorgvuldig gemaakte frames. De video laat zien hoe hij samen met de bijenkolonies een bijenwasvaas ontwerpt. Je kunt zien dat de bijen geleidelijk de architectonische vorm van het frame ‘innemen’.

Het Museum of Modern Art (MoMA) in New York heeft deze video en vaas aangeschaft. Ook is hij aanwezig in de collectie van Boijmans van Beuningen.


Rademaker Gallery →
‘s-KNSM-laan 291

Rademakers Gallery is een hedendaagse galerie die kunstwerken presenteert van zowel bekende als opkomende kunstenaars op het snijvlak van kunst, fotografie, mode en design. Vrouwelijke kunstenaars en duurzaamheid zijn onze twee belangrijkste pijlers. Rademakers Gallery legt de nadruk op ‘cross-overs’ tussen de artistieke disciplines, die perfect wordt uitgevoerd in elke tentoonstelling en show die Rademakers componeert.