Home Exposities in Oost Rademakers Gallery | te zien

Rademakers Gallery | te zien

0
Iwan Smit | Good Omens | 270 x 150 x 30 cm

Tot 7 mei | Rademakers Gallery toont kunstwerken van een groot, groter en grootst formaat voor de nieuwe tentoonstelling ‘Size does matter – Big Art, XXL’. Boven in het ‘on stage’ gedeelte van de galerie worden nieuwe en bestaande XL-werken van zowel jonge kunstenaars als gevestigde namen gepresenteerd: Iwan Smit, Esmee Seebregts, Jeroen van Kesteren en Celia Hadeler.

Expositie
Big – size does matter

Te zien tot 7 mei

Opkomend talent Iwan Smit toont onder meer driedimensionale verhalende lichtwerken waarin hij perspex, hout en led-licht combineert. Zo is het sculpturale kunstwerk ‘Good Omens’ met een hoogte van ruim 2,7 meter een indrukwekkende blikvanger. Daarin toont hij symbolisch geluk waarmee we pech proberen af ​​te wenden: een klavertje vier, een witte vredesduif en een Maneki Neko, de Chinese gelukskat. Zijn manier van onderzoeken naar gebeurtenissen en gevoelens uit het verleden resulteert vaak in dit soort kleurrijke werelden met een duistere twist. Hij mixt highbrow met lowbrow, cartoons met mythologie en laat contrasten vloeiend in elkaar overlopen. Zijn gecreëerde werelden zijn vol energie, kleurrijk, licht en luchtig, maar vertonen ook een keerzijde door zware thema’s als angst, kwelling en vergankelijkheid te verwerken.

Ook de jonge kunstenares Esmee Seebregt gebruikt veel kleur, wat de onvoorspelbare kracht laat zien. Voor haar enorme werken getiteld ‘Colorcircle’ maakt ze haar eigen verf met pure pigmenten. Hiermee weet ze cirkels te creëren die zich kenmerken door een grote mate van diepte en intensiteit. De kleuren lijken te pulseren, bewegen, trekken, duwen en stralen. Ze verleiden, bedriegen, betoveren en laten de kijker volledig in zichzelf opgaan.


Rademakers Gallery →
KNSM-laan 291

Rademakers Gallery is een hedendaagse galerie die kunstwerken presenteert van zowel bekende als opkomende kunstenaars op het snijvlak van kunst, fotografie, mode en design. Vrouwelijke kunstenaars en duurzaamheid zijn onze twee belangrijkste pijlers. Rademakers Gallery legt de nadruk op ‘cross-overs’ tussen de artistieke disciplines, die perfect wordt uitgevoerd in elke tentoonstelling en show die Rademakers componeert.