Home Exposities in Oost Rademakers Gallery | nu te zien |

Rademakers Gallery | nu te zien |

0

Door de hele kunstgeschiedenis zijn er kunstenaars geweest die absurde, grappige en parodiërende werken maakten, zoals Jeroen Bosch, Arcimboldo, en Marcel Duchamp. Ook bij Rademakers Gallery valt er veel te lachen. Hedendaagse kunstenaars Bart Eysink Smeets, Eka Acosta en de recent afgestudeerde Leonie Schneider en Jessi Strixner tonen hier werken die subtiel balanceren tussen een lach en een traan.

Expositie
Hahaha!

Tot en met 24 oktober

“Het zijn herkenbare ontwerpen die uitnodigen tot een lach en een traan”, zegt designer, kunstenaar, fotograaf en beeldhouwer Bart Eysink Smeets (1988). Hij belicht producten als een broodrooster, drol of stapel zwerfkeien op een nieuwe manier door op zoek te gaan naar een vorm om de schoonheid van het gewone te tonen. Hij plaatst producten die zo alledaags zijn dat we ze niet zien of er achteloos mee omgaan, op een voetstuk. Het roept bij de kijker een mix van humor en ontroering op.


Rademaker Gallery →
‘s-KNSM-laan 291

Rademakers Gallery is een hedendaagse galerie die kunstwerken presenteert van zowel bekende als opkomende kunstenaars op het snijvlak van kunst, fotografie, mode en design. Vrouwelijke kunstenaars en duurzaamheid zijn onze twee belangrijkste pijlers. Rademakers Gallery legt de nadruk op ‘cross-overs’ tussen de artistieke disciplines, die perfect wordt uitgevoerd in elke tentoonstelling en show die Rademakers componeert.