Home Nu in... Exposities Nu in Bagagehal Loods 6

Nu in Bagagehal Loods 6

0

De magie van stillevens is dat ze een nieuwe manier van kijken naar alledaagse objecten uitlokken; de objecten krijgen een totaal nieuwe betekenis. De klassieke Stillevens uit de 17e-eeuw waarin ’bezit’ werd vastgelegd door een kunstschilder zijn het statussymbool in die tijd en tonen de kunde van de schilder.

Expositie
Unexpected
Mirjam Verschool

Van 22 februari tot en met 22 maart

Vandaag de dag lijken de bombastisch opgestapelde grofvuil en afvalhopen op straat wel het nieuwe statussymbool te zijn. Zij spiegelen aan ons terug dat velen van ons ’bezeten’ zijn van spullen en consumeren.

Mirjam Verschoor combineert toevallig ontstane straat stillevens van moderne afvalobjecten met de imposante 17e-eeuwse stillevens in digitale fotografie. Mirjam speelt met de transitie van onbruikbaar naar bruikbaar en van betekenisloos naar betekenisvol. Het trans-historisch bij elkaar brengen van oude kunst en hedendaagse afval fotografie in digitale stillevens zorgt voor een prikkelend nieuw beeld.


> Bagagehal Loods6
‘s-KNSM-laan 143

Loods6 is een markante verschijning op het KNSM-eiland. Ooit was dit de aankomst- en vertrekhal van de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij. Sinds 1997 is het pand in gebruik als verzamelgebouw voor kunstenaars, creatieve bedrijven en bijzondere winkels op het gebied van kunst, design, literatuur en ander gezond ‘inhoudelijk’ voedsel voor lichaam & geest. De Bagagehal, de Kompaszaal en de spectaculaire entreehal van Loods6 zijn te huur voor evenementen, exposities, openingen, kunstmanifestaties en pop-up stores.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here