Home Overzicht Barbecueverbod in op de Weesperzijde en de Bogortuin

Barbecueverbod in op de Weesperzijde en de Bogortuin

1
barbecue on the grill close-up

Al jarenlang zijn er twee plekken in Oost waar bewoners enorme overlast hebben door het vele barbecueën in de zomermaanden. Dat zijn de Weesperzijde en de Bogortuin. Voor dit jaar geldt daarom een verbod om te barbecueën tot 1 oktober 2018.

Met bewoners is al vaak gesproken over oplossingen en bezoekers wordt door middel van bordjes en stewards gevraagd om een andere plek te kiezen voor hun bbq. Maar dat blijkt nog niet afdoende.

De overlast bestaat uit rook- en stankoverlast, geluidsoverlast en overlast van achtergelaten afval. Diverse omwonenden kunnen hun ramen niet meer open hebben. Ook zijn er klachten over benauwdheid vanwege de rook. Daarnaast leidt het barbecueën tot hoge schoonmaakkosten en herstelkosten van schroeiplekken in het gazon. Dus kiest Oost nu voor een bbq verbod op deze twee plekken.

‘Ik ben heel erg tegen een hoeveelheid aan allerlei regeltjes, maar op plekken waar het echt de spuigaten uitloopt moeten we bewoners ook tegemoet komen met een lokaal en zeer gericht bbq verbod’, aldus Maarten Poorter, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Oost.

Na het zomerseizoen worden de ingezette maatregelen (inzet steward, mobiele toiletten, extra afvalbakken en extra afvalinzameling, barbecueverbod) geëvalueerd. Ook bewoners worden daarbij betrokken.

1 REACTIE

  1. Goede maatregel maar waarom ook niet ingevoerd in het Oosterpark? Ook daar is sprake van schroeiplekken op de weides en overlast ten gevolge van rook en stank. De Vrienden van het Oosterpark hebben daar al een paar keer op aangedrongen maar nul komma nul reactie op gekregen van het db van stadsdeel Oost. Een inspreker bij de stadsdeelcie bracht het als voorstel in maar werd door dezelfde Maarten Poorter afgeserveerd. Merkwaardig.