Home Indische Buurt BatjanBuren Beeldenpark maakt de buurt gelukkiger

BatjanBuren Beeldenpark maakt de buurt gelukkiger

0
De vergelijking met de mozaïek in Parc Guell in Barcelona werd al snel gemaakt; onder buurtbewoners staan de beelden al bekend als 'Barcelona in de Batjanstraat'.

De afgelopen twee maanden zijn er twee grote kleurrijke mozaïekbeelden verrezen tussen het groen in het plantsoen van de Batjanstraat in de Indische Buurt. Het is meteen maar het BatjanBuren Beeldenpark genoemd.

De beelden springen in het oog, mensen blijven vaak even staan om te kijken en een praatje te maken, en omdat iedereen zijn steentje kan bijdragen, is het altijd gezellig rond de beelden. De bewoners van HvO Querido zorgen goed voor alle gasten met kopjes koffie en thee.

Tijdens het mozaïeken van de beelden – een vuurvogel en een zeepaard met een mooie krulstaart – ontmoetten heel verschillende buurtbewoners elkaar: de bewoners van HvO ontmoetten andere bewoners uit de buurt en toevallige passanten van allerlei leeftijden.

Marlon is bewoner van HvO Querido de Batjan. ‘Het is fijn om samen rond de beelden te zitten en even tijd voor een gesprekje te hebben’, zegt zij. ‘Het werken aan de beelden brengt me veel vreugde en kleur! Straks als het klaar is ben ik blij en trots dat ik m’n steentje heb bijgedragen. Samen werken aan kunst is heel bijzonder. We leren steeds meer nieuwe mensen uit de buurt kennen.’

‘Door het werken aan de beelden ontstaat verbinding tussen onze bewoners en andere bewoners van de buurt’, legt Karin, woonbegeleider van HvO Querido de Batjan uit. ‘Het is mooi om te zien dat onze bewoners echt eigenaarschap ervaren, als ze naar buiten stappen zien ze gelijk de beelden waaraan ze zelf hebben mee-ontworpen en meegewerkt. Ze zijn trots. En dat is voor ons van onschatbare waarde.’

De vergelijking met de mozaïek in Parc Guell in Barcelona werd al snel gemaakt; onder buurtbewoners staan de beelden al bekend als ‘Barcelona in de Batjanstraat’.

Check facebook

Het BatjanBuren Beeldenpark is een initiatief van kunstenaarscollectief de BatjanBuren in samenwerking met bewoners van HvO Querido de Batjan, een woongroep voor mensen met psychiatrische kwetsbaarheden.