Home Overzicht Batjanstraat ziet en hoort zijn muzikale buren

Batjanstraat ziet en hoort zijn muzikale buren

0
Het muziekfeest in de Batjanstraat begon buiten met muziek en gedichten.

Sinds september vorig jaar wonen er een stuk of twintig muzikanten in de voormalige Batjanschool tegenover de NedPhO-koepel, maar wie zijn dat nu eigenlijk? Samen met andere muzikanten en dichters van binnen en buiten de Indische Buurt maakten ze de hele middag en avond allerlei soorten muziek. Nieuwe klassieke liederen, jazz, dichters uit de wijk en nog veel meer. Het werd alles bij elkaar een lekker knus feest met zang, dans en eten bij de Batjanburen in de Batjanzaal.

Het was niet zomaar een feestje het was ook het slotconcert van Eendagsliederen Uit Oost, een project waarin jonge componisten in één dag nieuwe liederen schrijven op gedichten van schrijvers uit Amsterdam Oost. Daarbij ging het om een concert van in totaal tien gedichten van tien verschillende dichters die door jonge veelbelovende componisten op muziek zijn gezet en door muzikanten werden uitgevoerd. Ze werden eerst ten gehore gebracht in Mezrab en vervolgens in de kapel van het OLVG. En tenslotte dus in de Batjanzaal.

Radio 4 heeft had de organisatoren van de Eendagsliederen uit Oost de hele week op bezoek in het programma Muziekwijzer. Maandag was artistiek leider Hinse Mutter aan de beurt, dinsdag en woensdag componisten Leonard Evers en Jesse Broekman, donderdag de violist Bas Treub in het programma. Vrijdag gaf zakelijk leider Albert Manders een interview. Jesse Broekman vertelde over het gedicht van Méland Langeveld dat hij op muziek zette. Naast Méland Langeveld waren zondag tijdens het slotconcert onder anderen Ghaeth Almaghoot, Lali, Oguz Buyukberber en Salih Türker te horen.