Home Eten&Drinken Baut keert terug naar Oost en opent restaurant op Paradijsplein

Baut keert terug naar Oost en opent restaurant op Paradijsplein

0
Het oude gebouw dat staat tussen de nieuwbouwwoningen in het Oostelijk deel van Oostpoort, is gebouwd als gasdistributiestation van de Oostergasfabriek.

Michiel van der Eerde, chef-kok en eigenaar van Baut verplaatst zijn restaurant van het Rokin naar het CMA-gebouw op het Paradijsplein in Oostpoort. Daarmee is hij na vier locaties met zijn onderneming terug in Oost waar hij in de Wibautstraat begon.

Baut & Dreesmann aan het Rokin sluit eind december. In januari zal het ‘moving circus Baut’ verhuizen naar het oude CMA gebouw dat vooral bekend was van feesten en partijen. Nu komt er een groot terras omheen en het zal de hele dag open zijn. Op vrijdag 13 januari gaat het restaurant open.


Michiel van der Eerde, chef-kok en eigenaar van Baut.

Gericht op de buurt
Het pand in Oostpoort is kleiner dan de vorige locaties waar Michiel van der Eerde tijdelijk neerstreek. ‘Het geeft ons de kans om weer echt een buurtfunctie te vervullen’, zegt hij op de vaksite Misset Horeca. ‘Intiemer, toegankelijker en nog meer focus op kwaliteit van eten en service richting de gasten. Back to the roots. Niet alleen terug naar Oost maar ook terug naar het gevoel waar we ooit mee begonnen zijn.’

Moving circus
Baut heeft inmiddels vier succesvolle edities van Baut achter de rug. In het Parool gebouw aan de Wibautstraat waar het allemaal begon heeft Michiel van der Eerde het permanente restaurant C geopend. Omdat hij geen afscheid kan nemen van Baut, hebben zijn dromen een vervolg gekregen met het pop-up concept BAUT als moving circus. Baut Zuid verhuisde  naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Daarna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als Baut Zuidas. Daar vertrok het trok in het oude V&D gebouw aan het Rokin. En begin volgend jaar is Oost weer aan de beurt met Baut Paradijs.

Twee nieuwe restaurants
Met de komst van Baut naar het Oostelijk deel van Oostpoort zijn er binnenkort twee horecavoorzieningen in dit deel van de nieuwbouwwijk. Aan de Oranje-Vrijstaatkade bij de Linnaeusstraat, ook wel  horeca-boulevard genoemd, zijn er al tal van restaurants. Vlakbij Baut Paradijs opent – ook in een oud gebouw van de voormalige Oostergasfabriek en later Dierenasiel – over niet al te lange tijd brouwerij, proeflokaal en restaurant Van Vollenhoven zijn deuren.

Vorig artikelSigneerfeestje van IJburgse schrijvers bij Bruna
Volgend artikelDe hele wereld vlakbij door Data Tower