Home Eten&Drinken Baut verlaat Oostpoort en vertrekt naar kapel in Spaarndammerstraat

Baut verlaat Oostpoort en vertrekt naar kapel in Spaarndammerstraat

0
Baut aan het Paradijsplein. Wat er met het gebouw gaat gebeuren is nog niet bekend.

Het reizend restaurant van chef Michiel van der Eerde verlaat Oostpoort en trekt in de Magdalenakapel aan de Spaarndammerstraat. Jammer, want de hotspot in het oude gebouw van de Oostergasfabriek was een welkome aanwinst in de nieuwe wijk van Oost die inmiddels zo goed als klaar is. Wat er met het pand aan het Paradijsplein zal gebeuren is nog niet bekend.

Dat Baut tijdelijk aan het Paradijsplein zou blijven was bekend. Zo’n anderhalf jaar en dan weer verder de stad door. In het Parool gebouw aan de Wibautstraat waar het allemaal begon opende Michiel van der Eerde het permanente restaurant C.

Michiel van der Eerde, chef-kok en eigenaar van Baut.

Omdat hij geen afscheid kan nemen van Baut, hebben zijn dromen een vervolg gekregen met het pop-up concept BAUT als moving circus. Baut Zuid verhuisde naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Daarna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als Baut Zuidas. Daar vertrok het trok in het oude V&D gebouw aan het Rokin. Daarna was het de de beurt aan Baut Paradijs dat inmiddels is gesloten. Op 27 januari opent Baut de zesde locatie. Dit keer aan de andere kant van de stad in de Spaarndammerstraat. Maar weer in een bijzonder gebouw.

Het restaurant in de Magdalenakapel lijkt niet op de eerder geopende vestigingen. Zo maakt de industriƫle look plaats voor een warm, eclectisch interieur en gaat ook het menu er heel anders uitzien. Alleen de kwaliteit blijft hetzelfde, aldus Michiel van der eerde. En nu is het wachten op de plannen voor het gebouw aan het Paradijsplein. Opnieuw een restaurant?