Home Overzicht Beginnerscursus Tai Chi Chuan: evenwichtiger in het leven

Beginnerscursus Tai Chi Chuan: evenwichtiger in het leven

0

De zomer loopt op zijn eind. Voor veel mensen is dat reden om goede voornemens te maken. Gezonde voeding, minder drinken (het roken hadden we al afgeschaft) en meer  bewegen. In Servicepunt Jeruzalem en in het Brinkhuis kun je een cursus Tai Chi Chuan volgen.

In Oost is er een breed aanbod aan cursussen voor mensen die beweging belangrijk vinden.  Maar niet elke cursus is voor een ieder even geschikt. Er zijn mensen met een beperkte conditie en mensen met beperkingen in de bewegingscoördinatie. Hierdoor laten zij zich tegenhouden om zich in te schrijven voor een dans-  of sportactiviteit. Dit jaar wordt er zowel in Servicepunt Jeruzalem als in het Brinkhuis een cursus Tai Chi Chuan aangeboden.

Chinese vorm van yoga
Tai Chi is een bewegingsvorm waarin vooral gewerkt wordt met rustige en ontspannende bewegingen. Het is een Chinese vorm van yoga. Belangrijk element daarin is  aandacht:  Aandacht voor de beweging die je zelf creëert en aandacht voor de omgeving.  Het is een goede manier om te leren zowel lichamelijk als geestelijk evenwichtiger in het leven te staan. De lessen vinden plaats in een ontspannen sfeer. Het belangrijkste in de oefening is herhaling; doen, doen en nog eens doen. Haast leidt zelden tot ontspanning of perfectie van beweging.

Aandacht voor elkaar
Docent van de cursus Teo Haverkort beoefent Tai Chi al sinds 1978. Hij volgde lessen bij  Han Thung en workshops bij William Chen en Benjamin Lo. Hij geeft sinds 1988 les aan groepen. ‘Tai Chi is een groepsactiviteit, ieder kan binnen de groep oefenen op zijn eigen niveau. Je kan bij elkaar de kunst afkijken. En cursisten nemen de aandacht voor de ander met zich mee in hun eigen sociale omgeving.’

De beginnerscursus start op dinsdag 18 september van 19.30 tot 20.30 uur in Servicepunt Jeruzalem, van ’t Hofflaan 29a.
De cursus voor gevorderden is op donderdag van 19.45 tot 20.45 uur in het Brinkhuis, Landbouwstraat 63

Eén proefles is gratis daarna betaal je € 3.50 per les (in één keer betalen per cursusdeel). Aanmelden bij [email protected] | telefoon 06-12579070