Home Overzicht Bereid je voor op het grootse Rock ’n Rollfestival op Zeeburgereiland

Bereid je voor op het grootse Rock ’n Rollfestival op Zeeburgereiland

1

De rock ’n roll van de fifties. Obscuur en tikkeltje louche. Maar wél een explosie van nieuwe energie. In de sombere donkere jaren 50, alleen te horen op radio Luxemburg. Of anders in de kroegen op en rondom de Zeedijk. De Amerikaanse rock ’n roll, reddingsboei voor generaties  jeugd. De frontmannen uit die tijd zijn inmiddels gaan hemelen. Maar op het Zeeburgereiland kolkt de rock ’n roll nog steeds door de aderen. Zaterdag 9 juni gaat daar voor de drieëndertigste keer D-Day, weer los, het grootste rock ’n rollfestival van de stad.

Festivalgangers kunnen zich een urenlang onderdompelen in de jaren vijftig. Veertig marktkraampjes met onder meer het lang gezochte vinyl, retrokleding en veel meer. Opgeleukt met  tientallen Amerikaanse oldtimers geparkeerd bij het festivalterrein. En altijd de behoefte gehad aan zo’n ordinaire vetkuif?   Aanwezige kappers en barbiers staan voor je klaar.

Om twee uur is  de aftrap van het festival, om door te gaan  tot ver na middernacht. Optredende bands: Johnny Flame & the Dragons, Furious, the Booze Bombs, Earl & the Overtones, the Reno Brothers, the Watch Dogs. Met ondersteuning van DJ’s Derek Hall, Tom Mix, Miss Swingtime, Miss Chicken, en Rocko.

Dat alles is te beleven op zaterdag 9 juni. Aanvang 14.00 uur tot diep in de nacht. Toegang gratis. Organisatie de Cruise Inn Zuiderzeeweg 29, (tussen de Schellingwouderbruggen in) te bereiken met bus 37 en tram 26, halte Zuiderzeeweg.

Check www.cruise-inn.com