Home Kunst Berith Danse nieuwe directeur Theater Oostblok

Berith Danse nieuwe directeur Theater Oostblok

0

Berith Danse is met ingan van 1 januari algemeen directeur van Theater Oostblok. Zij volgt zakelijk directeur Anne Houwing en artistiek leider Marijke Schermer op, die afgelopen najaar hun vertrek aankondigden.

Berith Danse heeft ruime ervaring in de theater- en culturele sector. Tussen 2001 en 2012 werkte zij als artistiek leider van Theatre Embassy, een internationale theaterorganisatie die samenwerkingen heeft opgezet met kunstenaars in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika en theatermakers uit Nederland.

Berith Danse: ‘Het is voor mij heel bijzonder om een theaterpodium in Amsterdam te mogen leiden dat een belangrijke functie heeft voor Stadsdeel Oost.’

De afgelopen jaren was Berith Danse betrokken bij de realisatie van Broedplaats de Ceuvel in Amsterdam Noord, waar ze programmeerde op de Workship. Ze is ook vicevoorzitter van CultuurtafelNoord, waarvoor ze het Manifest Cultuurlab Noord schreef. In 2016 ontving Berith Danse een nominatie voor de Ellen Stewart Award, een internationale theaterprijs voor culturele en maatschappelijke verandering.