Home Overzicht Bestuurscommissie geeft presentiegeld voor niet gehouden vergadering

Bestuurscommissie geeft presentiegeld voor niet gehouden vergadering

0

Twee vergaderingen op een avond en per vergadering een vergoeding uitgekeerd krijgen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld bij de bestuurscommissie. Maar nu blijkt dat de voorzitter van bestuurscommissie Oost ook wil uitbetalen voor een vergadering die nooit heeft plaatsgevonden. Dat schrijft de Telegraaf in een interview met Marcel Mokveld. Hij is lid van de bestuurscommissie voor de VVD.

Beeld Dineke Rizzoli

‘Het komt regelmatig voor dat er nauwelijks tot niks wordt besproken. Vergaderingen duren soms nog geen uur’, zegt Mokveld in de Telegraaf. Toch krijgen de leden dan hun vergoeding. De krant schrijft dat op 23 mei een voorbereidende vergadering van het stadsdeel op de planning stond, maar deze had geen agendapunten. Dat betekende dus geen vergoeding van 250 euro. In een brief aan de bestuurscommissie stelde voorzitter Ivar Manuel dat er verwarring zou zijn ontstaan. Hij stelde in die brief voor om er een technische sessie van te maken zodat commissieleden op die manier toch een vergoeding zouden kunnen krijgen.

Geen verwarring
Volgens Mokveld is er geen verwarring. ‘De enige verwarring die er is, ligt bij Manuel zelf. Het lijkt wel of iedereen achter je rug om zit te pushen om die maximale 1.500 euro te ontvangen. Maar daarvoor zitten we natuurlijk niet in het bestuur van het stadsdeel. Mokveld die in de agendacommissie van de bestuurscommissie zat is er per direct uitgestapt.

Twee vergaderingen op een avond
Leden van de bestuurscommissie ontvangen per maand een vergoeding van maximaal 1.500 euro. Dat geld krijgen ze voor deelname aan voorbereidende (250 euro) en besluitvormende vergaderingen (500 euro). Die vergaderingen worden op dezelfde avond gehouden. Met twee vergaderavonden per maand kom je dan op 1.500 euro. Ook als er niets of nauwelijks iets wordt besproken wordt de vergoeding uitgekeerd.