Home Kort nieuws Beterburen is op zoek naar tolken

Beterburen is op zoek naar tolken

0

Beterburen buurtbemiddeling is een vrijwilligersorganisatie die gesprekken tussen buren begeleidt zodat ze samen tot een oplossing kunnen komen voor een overlastprobleem (bijvoorbeeld geluidsoverlast). Dit gebeurt onder begeleiding van onze getrainde bemiddelaars. Beterburen zoekt mensen die kunnen tolken bij gesprekken tussen buren en bemiddelaars.

Als tolk bij Beterburen ben je de verbinder in taal. Je zorgt ervoor dat mensen die met elkaar een probleem bespreken elkaar kunnen verstaan en dus ook daadwerkelijk met elkaar in gesprek kunnen gaan om tot een oplossing te komen. Daarnaast help je de bemiddelaars om hun werk zo goed mogelijk te doen. Je bent de schakel die de communicatie mogelijk maakt. Je tolkt bij de bemiddelingsgesprekken tussen de beide buren en de bemiddelaars.

Met name voor de Arabische talen, Tigrinya, Koerdisch, Farsi en Turks zoeken wij mensen. Maar spreek je naast de Nederlandse taal een andere taal dan hiervoor genoemd, dan kun je ook contact met ons opnemen.

Het gaat om een vrijwilligersfunctie voor mensen die wonen in Amsterdam. Begeleiding en training wordt door Beterburen verzorgd. Deze functie is ook voor statushouders en mensen met een verblijfsvergunning geschikt.

De uitgebreide vacature staat op www.beterburen.nl
Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Marloes Slagter of Jeanine de Koster, telefoon 085-902 2810.