Home Overzicht Bewoners Oostelijk Havengebied gaan toekomstplan maken

Bewoners Oostelijk Havengebied gaan toekomstplan maken

0

Met zo veel mogelijk buurtbewoners wil buurtcoöperatie OHG een toekomstplan maken voor het Oostelijk Havengebied. Wat zijn de wensen en dromen van de mensen die er wonen en werken? Met een enquête en huiskamergesprekken gaat de buurtcoöperatie informatie verzamelen.

Hoe willen de bewoners en ondernemers van het Oostelijk Havengebied in 2025 in hun buurt wonen en leven? Hoe zou het leven, de buurt, de bevolkings-samenstelling, het voorzieningenniveau en de milieukwaliteit er dan uit moeten zien?

Projectleider is Marijke Krabbenbos. ‘We gaan alle input uit de buurt verzamelen en die analyseren. Vervolgens komen er, op thema, verdiepende bijeenkomsten. Op het Eesterfestival 2019 willen we het plan met de de ideeën en wensen presenteren.’

Bewoners van het Oostelijk Havengebied worden uitgenodigd mee te doen aan het project. Van juli tot november 2018 wordt met een korte online enquête en ongeveer veertig huiskamergesprekken input opgehaald bij bewoners en ondernemers in de buurt. In huiskamergesprekken wordt met een groepje bewoners open over de buurt gesproken, alles kan daarbij aan bod komen. De huiskamergesprekken zijn onder leiding van een gespreksleider. Nadat we alle input van de enquête en de huiskamergesprekken geanalyseerd hebben, komen er thematische vervolgbijeenkomsten.

Check buurtcooperatieohg.nl/ohg2025